CIP فرودگاه چیست؟

واژه «CIP» مخفف «Commercial Important Person» است. CIP فرودگاه به تشریفات و خدمات ویژه‌ای اشاره دارد که در فرودگاه‌ها، به مسافران ارائه می‌شود. این خدمات، بیشتر به افرادی که دائم در سفر هستند و همچنین اشخاص سرشناس در زمینه تجارت، سیاست یا صنعت تعلق می‌گیرد. این افراد که ممکن است یکی از سران دولت، سرمایه‌گذاران اقتصادی یا مدیران سازمان‌های مطرح باشند، به دلیل موقعیت خاص خود، از امکانات و خدمات ویژه‌ای برخوردار می‌شوند که در حالت عادی در اختیار مسافران دیگر قرار نمی‌گیرد؛ البته در بسیاری از کشورها از جمله ایران، این امکان برای مسافران وجود دارد که در ازای پرداخت مبلغی مشخص، از خدمات سی آی پی بهره‌مند شوند.

خدمات CIP

خدمات CIP، شامل همه تشریفاتی می‌شود که به طور خاص، در اختیار مسافران ویژه گذاشته می‌شود؛ این افراد، نیازی به معطل شدن در صف‌های دریافت کارت پرواز، بازرسی بدنی و... ندارند و کادری حرفه‌ای، مسئولیت انجام تمام امور را به عهده می‌گیرد. کلیت این تشریفات، در همه کشورهای دنیا یکسان است؛ اما ممکن است در مواردی جزئی، با یکدیگر تفاوت داشته باشند. از جمله خدماتی که در اختیار افراد CIP قرار می‌گیرد، عبارت‌اند از:

  • پذیرایی ویژه با انواع غذاهای ایرانی، فرنگی و نوشیدنی در سالن تشریفات فرودگاه‌ها توسط پرسنل حرفه‌ای
  • دریافت کارت پرواز و انجام تمام امور اداری توسط کادر تشریفات فرودگاه
  • انتقال مسافران از سالن CIP تا هواپیما و بالعکس با خودروی اختصاصی
  • ورودی اختصاصی بازرسی پلیس و گذرنامه
  • حمل و تحویل بار و چمدان مسافران
  • اینترنت پر سرعت و اتاق سیگار
  • اتاق بازی کودکان و نمازخانه

خدمات Fast Track

خدمات فست ترک (Fast Track)، نوع دیگری از سرویس‌های فرودگاهی است که در پروازهای خروجی بین‌المللی، این امکان را به مسافران می‌دهد تا سریع‌تر و آسان‌تر، مراحل پرواز را پشت سر بگذارند. این خدمات، برای کسانی که محدودیت زمانی دارند و نمی‌توانند در صف‌های طولانی منتظر بمانند، بهترین راه‌حل است. خدمات فست ترک از CIP محدودتر است و رزرو آن قیمت کمتری دارد؛ البته در بسیاری از کشورها، این خدمات برای مسافران فرست کلاس (First Class) و بیزینس کلاس (Business Class)، به صورت رایگان ارائه می‌شود.

خدمات فست ترک فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، در سالن اصلی ارائه می‌شود. این خدمات به صورت رایگان در اختیار مسافران بیزینس کلاس لوفتهانزا، اتریشی، امارات، قطری، فلای دوبی، زاگرس، وارش، پگاسوس، ایرفلوت، کویتی، چایناساترن و چم‌وینگز قرار می‌گیرد.

با رزرو فست ترک، مراحل امنیتی را با سرعت بیشتری پشت سر می‌گذارید؛ بدون معطلی، از گیت‌های بازرسی و ویزا عبور می‌کنید؛ همچنین می‌توانید در ازای پرداخت مبلغی جداگانه، از سرویس‌های جانبی مثل خدمات حیوانات خانگی، ویزا و حمل ویلچر استفاده کنید.

خدمات Business Lounge+Fast Track

بیزینس لانژ، نوعی از  تشریفات است که در اختیار مسافران خروجی فرودگاه، قرار می‌گیرد. مسافرانی که این نوع از تشریفات را رزرو می‌کنند، از خدمات فست ترک هم بهره‌مند می‌شوند؛ یعنی دیگر نیازی به رزرو جداگانه نیست. در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی ایران، امکان استفاده از خدمات بیزینس لانژ، فقط در سالن اصلی وجود دارد و مسافران با استفاده از این سرویس، علاوه‌بر این که مراحل اداری را زودتر طی می‌کنند، در سالن اختصاصی بیزینس لانژ نیز از آن‌ها پذیرایی می‌شود.

تفاوت سرویس CIP ،Fast Track و Business Lounge

سرویس‌های سی آی پی، فست ترک و بیزینس لانژ + فست ترک، هر سه، خدمات و تشریفاتی هستند که در اختیار مسافران ویژه قرار می‌گیرند؛ اما هر کدام از آن‌ها، ویژگی‌های مختص خود را دارند که در این قسمت، آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • سی آی پی و فست ترک، به صورت مجزا قابل رزرو هستن؛ اما سرویس بیزینس لانژ، فقط به همراه فست ترک ارائه می‌شود.
  • افرادی که از خدمات فست ترک و فست ترک + بیزینس لانژ استفاده می‌کنند، شخصا باید برای انجام امور مختلف مثل بررسی پاسپورت و مدارک حضور داشته باشند؛ اما با استفاده از خدمات CIP، نیازی به حضور شخص نیست و کارمندان فرودگاه، مسئولیت این امور را به عهده می‌گیرند.
  • با رزرو CIP، اموری مثل بازرسی بدنی در فضایی کاملا مجرا انجام می‌شود؛ اما در صورت رزرو فست ترک، فرد باید تمام امور را در فضای عمومی ترمینال (اما در گیت‌های جداگانه) انجام دهد.
  • رزرو خدمات سی آی پی، برای مسافران عادی به‌صرفه نیست؛ ولی فست ترک و بیزینس لانژ + فست ترک، قیمت کمتری دارند و مسافرهایی که نمی‌توانند در صف‌های طولانی منتظر شوند، این سرویس را رزرو می‌کنند.

پرواز ورودی و خروجی چیست؟

پروازهای ورودی، پروازهایی هستند که وارد محیط فرودگاه می‌شوند و در باند آن فرودگاه می‎‌نشینند. اطلاعات پروازهای ورودی را می‌توانید از قسمت ارایوال (Arrival) تابلو اعلانات چک کنید. در طرف مقابل، منظور از پروازهای خروجی یا دیپارچر (Departure)، پروازهایی است که از محیط فرودگاهی مشخص، خارج می‌شوند.

خدمات CIP برای پروازهای ورودی

خدمات سی آی پی در پروازهای ورودی و خروجی با یکدیگر تفاوت دارند. اگر خدمات سی آی پی را برای پرواز ورودی تهیه کنید، پرسنل خدمات تشریفاتی، به استقبال‌تان می‌آیند، چمدان و بار شما را تحویل می‌گیرند و شما را با خودروی اختصاصی به سالن پذیرایی مخصوص منتقل می‌کنند. در این سالن‌ تشریفاتی، انواع مختلفی از نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرد و می‌توانید از اینترنت رایگان و پرسرعت، استفاده کنید. توجه داشته باشید که با دریافت سرویس CIP، از ورودی‌های اختصاصی گذرنامه، بازرسی پلیس و گمرک عبور خواهید کرد و نیازی به منتظر ماندن در صف‌های عمومی نخواهید داشت. ضمنا پرواز ورودی شما به مقصد، می‌تواند از یک مبدا داخلی یا خارجی انجام شده باشد.

خدمات CIP برای پروازهای خروجی

اگر خدمات سی آی پی را برای پرواز خروجی دریافت کنید، پرسنل تشریفات، به محض رسیدن شما به فرودگاه،‌ چمدان‌هایتان را دریافت می‌کنند و شما را به سالن پذیرایی مخصوص انتقال می‌دهند؛ مسئولان مربوطه نیز به طور هم‌زمان، اموری مثل تحویل گذرنامه و اخذ کارت پرواز را پیگیری می‌کنند. شما هم می‌توانید در سالن، غذا و نوشیدنی میل کنید تا زمان پرواز فرا رسد. پیش از پرواز، پرسنل خدمات تشریفاتی، شما را به سمت گیت‌های بازرسی اختصاصی هدایت می‌کنند، به‌سرعت، امور قانونی را انجام می‌دهند و پس از این مراحل، شما را با خودروهای اختصاصی به سمت هواپیمای‌ مربوطه منتقل می‌کنند تا سوار هواپیما شوید. پرواز خروجی شما از مبدا می‌تواند به مقصدی در داخل یا خارج از کشور باشد.

قیمت خدمات CIP

قیمت خدمات CIP، تحت تاثیر عوامل مختلفی، تغییر می‌کند. قیمت پایه این سرویس برای افراد بالای دو سال، ۳۵ میلیون ریال است؛ اما در صورتی که تقاضای سرویس‌های مازاد داشته باشید، باید هزینه بیشتری را بپردازید؛ خدمات مشایعت کننده و استقبال کننده (همراه مسافر)، سرویس LOM (برای مسافرانی که به ویلچر احتیاج دارند)، سرویس حیوانات خانگی، خدمات مربوط به ویزا (برای مسافرهای غیرایرانی) و استفاده از سوئیت اقامتی، از جمله مواردی هستند که نیاز به پرداخت هزینه جداگانه دارند. ترانسفر فرودگاهی، عامل تاثیرگذار دیگری است که باید به آن توجه کنید؛ بسته به نوع خودرو، قیمت نهایی خدمات، تغییر می‌کند.

رزرو CIP فرودگاه از بوکینگ

برای رزرو CIP فرودگاه از بوکینگ، در قسمت جست‌وجوی بالای همین صفحه، اطلاعات مورد نیاز، یعنی نام فرودگاه، نوع پرواز (ورودی یا خروجی)، تاریخ سفر و تعداد نفرات را وارد کنید؛ سپس، تمام سرویس‌های موجود برای شما لیست می‌شوند؛ با استفاده از منوی سمت راست، خدمات فرودگاهی CIP را انتخاب کنید و بعد بر اساس اطلاعات و قیمت خدمات ارائه شده، روی نزدیک‌ترین گزینه به معیارهای خود کلیک کنید.

در مرحله بعد، لازم است مشخصات فردی، اطلاعات تماس، اطلاعات پرواز و سرویس‌های مازاد مد نظر خود را ثبت کنید؛ بعد از طی کردن این مراحل، جزئیات سرویس و صورت حساب نهایی برای شما به نمایش درمی‌آید؛ در صورت تایید، وارد مرحله پرداخت شوید و مبلغ تعیین شده را بپردازید. بعد از تکمیل این فرایند، رسید و اطلاعات سرویس رزرو شده، از طریق ایمیل و پیامک برای شما ارسال می‌شود؛ در ضمن، می‌توانید ووچر رزروتان را از بخش سفارش و استرداد سایت دانلود کنید.

مزایای رزرو خدمات CIP از بوکینگ

رزرو سی آی پی از طریق وب‌سایت بوکینگ، چند مزیت به همراه دارد: فرایند رزرو تشریفات فرودگاهی در بوکینگ، بسیار ساده است و می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان، سرویس مورد نیاز خود را تهیه کنید؛ تمام سرویس‌ها با بهترین و ارزان‌ترین قیمت ارائه می‌شوند و بعد از تکمیل فرایند رزرو، در صورتی که نیاز به راهنمایی و پشتیبانی داشتید، می‌توانید به صورت شبانه‌روزی با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید.

قوانین و مقررات خدمات CIP

برای رزرو تشریفات اختصاصی فرودگاهی، لازم است با قوانین و مقررات خدمات CIP آشنا شوید. مهم‌ترین قوانینی که باید به آن‌ها اشاره کنیم، شامل موارد زیر می‌شود:

  • رزرو خدمات سی آی پی برای افراد زیر دو سال، رایگان است.
  • هزینه رزرو برای افراد بزرگسال و کودکان بالای دو سال، تفاوتی با یکدیگر ندارد.
  • هزینه سرویس‌های مازاد از جمله سوئیت اقامتی، ترانسفر فرودگاهی، درخواست ویلچر، خدمات استقبال‌کنندگان و مشایعت‌کنندگان، خدمات ویزای مسافران خارجی و خدمات مربوط به حیوانات خانگی، به صورت جداگانه لحاظ می‌شوند.
  • حداقل زمان برای رزرو خدمت، ۲۴ ساعت قبل از پرواز است.

شرایط لغو خدمات CIP و استرداد وجه در فرودگاه‌های مختلف، متفاوت است و بهتر است قبل از رزرو، شرایط کنسلی خدمات فرودگاه مد نظر را بررسی کنید؛ برای مثال، در صورت لغو کردن تشریفات اختصاصی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تا پنج ساعت قبل از پرواز، ملزم به پرداخت خسارت نمی‌شوید. در فرودگاه مهرآباد، در صورت کنسل کردن خدمات تا چهار ساعت قبل از پرواز، تمام وجه به حساب شما برمی‌گردد؛ اما برای کنسلی‌های چهار تا یک ساعت قبل از پرواز، ۵۰ درصد و برای حضور نیافتن در فرودگاه یا کنسلی کمتر از یک ساعت به پرواز ۱۰۰ درصد جریمه منظور می‌شود.

سالن CIP فرودگاه

سالن سی آی پی، یکی از انواع سالن‌های VIP در فرودگاه‌ها است و به مسافرانی اختصاص دارد که تشریفات اختصاصی را رزرو کرده‌اند. این سالن‌ها، به امکانات رفاهی مانند صندلی‌های راحت، اینترنت رایگان، تلویزیون، انواع غذا و نوشیدنی مجهز هستند؛ از تجهیزات امنیتی قوی برخوردارند و فضای کار مجزا، کتابخانه و... دارند. به طور کلی، مسافران با استفاده از این خدمات، زمان انتظار قبل یا بعد از پرواز را به مطلوب‌ترین شکل ممکن سپری خواهند کرد.

CIP فرودگاه امام خمینی

برای جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه امام خمینی، ساختمانی مجزا به مساحت ۷۵۰۰ متر در نظر گرفته شده است. این ساختمان سه طبقه، فقط برای مسافران ترمینال اصلی قابل استفاده است و مسافران ترمینال سلام، امکان استفاده از آن را ندارند. مسافران CIP، به جای پشت سر گذاشتن مراحل معمول ورود و خروج در فرودگاه، می‌توانند از خدمات رفاهی این سالن استفاده کنند و مسئولیت انجام اموری مثل دریافت کارت پرواز و تحویل چمدان و... را به پرسنل فرودگاه، واگذار کنند. سرو غذاهای ایرانی و خارجی متنوع، امکان برگزاری جلسات کاری، بازدید از فروشگاه‌های صنایع دستی و ترانسفر فرودگاهی از جمله خدماتی است که به این مسافران ارائه می‌شود.  

CIP فرودگاه مهرآباد

فرودگاه مهرآباد، اولین فرودگاه مجهز به سالن CIP در ایران است. جایگاه CIP این فرودگاه، در آخرین طبقه ترمینال شماره یک قرار گرفته و برعکس بیشتر فرودگاه‌ها، ساختمان مستقلی به آن اختصاص داده نشده است؛ بااین‌حال، مسافران سایر ترمینال‌ها هم می‌توانند از این سالن استفاده کنند. این سالن، امکانات و خدمات مناسبی را در فضایی آرام در اختیار مسافران قرار می‌دهد و آن‌ها با رزرو CIP، زمان انتظار را با آرامش‌خاطر بیشتری سپری می‌کنند. پرسنل مجرب و آموزش‌دیده فرودگاه مهرآباد، به بهترین شکل از مسافران ویژه خود پذیرایی می‌کنند و امور مرتبط با پرواز آن‌ها را انجام می‌دهند.

CIP فرودگاه کیش

فرودگاه کیش، فرودگاه کوچک ولی باکیفیتی است که برای مهمان‌های ویژه خود، تشریفات اختصاصی ارائه می‌کند. جایگاه تشریفات این فرودگاه، در ساختمانی مجزا، کنار ترمینال اصلی است؛ فرودگاه کیش، تنها فرودگاهی است که برای خدمات VIP و CIP خود، فضای مشترکی را در نظر گرفته است. مسافران با رزرو خدمات سی آی پی، انجام امور زمان‌بر و مرسوم را به کادر تشریفات واگذار می‌کنند و خود، به استراحت و استفاده از امکانات رفاهی، مشغول می‌شوند. لازم به ذکر است که تنوع خوراک‌ها و نوشیدنی‌های فرودگاه کیش نسبتا محدود است.

CIP فرودگاه اهواز

فرودگاه اهواز، از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های ایران است که با خدمات سی‌ آی پی، از مهمان‌های خود استقبال می‌کند. این سالن، سمت چپ ترمینال پروازهای بین‌المللی قرار گرفته و ساختمان مجزایی برای آن لحاظ شده است. مسافران در این سالن می‌توانند بدون اینکه دغدغه امور پرواز را داشته باشند، از نوشیدنی‌ها و خوراک‌های متنوع، فضای استراحت، اتاق مخصوص سیگار، کتابخانه، سالن کنفرانس و... استفاده کنند. این فرودگاه علاوه بر مسافران پروازهای خارجی، به مسافران پروازهای داخلی نیز خدمات اختصاصی ارائه می‌کند.

CIP فرودگاه تبریز

در فرودگاه تبریز، برای جایگاه تشریفات اختصاصی، سالنی مجزا در نظر گرفته شده است که برای رسیدن به آن، باید مسیری کاملا اختصاصی را طی کرد. امکان استفاده از سرویس CIP برای مسافران پروازهای داخلی و خارجی وجود دارد. با رزرو این سرویس، درحالی‌که پرسنل فرودگاه، مشغول انجام امور پرواز هستند، مسافران از خدمات رفاهی مناسبی برخوردار می‌شوند. 

CIP فرودگاه کرمانشاه

فرودگاه کرمانشاه، نسبتا کوچک است و تعداد پروازهای محدودی در آن انجام می‌شود؛ بااین‌حال، این فرودگاه، خدمات CIP را به مسافران پروازهای داخلی و بین‌المللی عرضه می‌کند. جایگاه تشریفات اختصاصی، در ترمینال اصلی فرودگاه است و فضای مستقلی برای آن وجود ندارد. باتوجه به تعداد کم مسافران و پروازهای داخلی و خارجی، امکانات محدودتری در این فرودگاه ارائه می‌شود؛ به عنوان مثال، در این فرودگاه، با چند مدل نوشیدنی محدود و میان‌عده‌های سبک از شما پذیرایی می‌شود.

CIP فرودگاه اصفهان

سالن سی آی پی فرودگاه اصفهان، نسبتا جدید است و سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری رسید. این سالن، در ساختمانی مجرا، کنار ترمینال اصلی بنا شده است و ظاهر بسیار شیک و زیبایی دارد. افراد زیادی برای سفرهای کاری و تجاری خود، از فرودگاه اصفهان استفاده می‌کنند؛ این افراد می‌توانند به جای ایستادن‌های طولانی‌مدت در صف‌های طویل و شلوغ، وقت خود را صرف استراحت و پذیرایی از خود کنند و مسئولیت تحویل بار و دریافت کارت پرواز را به پرسنل مجرب فرودگاه بسپارند؛ این افراد همچنین، از خدماتی مانند ترانسفر فرودگاهی و گیت‌ اختصاصی گذرنامه استفاده می‌کنند.

CIP فرودگاه مشهد

فرودگاه شهر مشهد، از قدیمی‌ترین فرودگاه‌هایی است که به تشریفات اختصاصی مجهز شد. با توجه به اهمیت مشهد به عنوان شهری زیارتی و تجاری، مسافران زیادی در این فرودگاه رفت‌وآمد دارند و از خدمات ویژه آن بهره می‌برند. این سالن، جنب ترمینال اصلی فرودگاه قرار گرفته و برای مسافران پروازهای داخلی و خارجی، قابل استفاده است.این فرودگاه، در راستای حال مسافران خود، امکاناتی از قبیل ترانسفر فرودگاهی، دریافت و تحویل چمدان، دریافت کارت پرواز، گیت بازرسی و گذرنامه اختصاصی و... را ارائه می‌کند؛ همچنین امکان استفاده از امکانات رفاهی مانند اینترنت رایگان و انواع مواد خوراکی و آشامیدنی نیز برای مسافران CIP وجود دارد.

CIP فرودگاه رشت

در فرودگاه رشت هم مانند فرودگاه کیش، سالن VIP و CIP، با یکدیگر ادغام شده‌اند. این سالن، سمت راست ترمینال اصلی قرار گرفته است و مسافران ورودی و خروجی، امکان استفاده از آن را دارند. امکانات و خدمات این فرودگاه نیز مانند سایر فرودگاه‌های مجهز به سی آی پی، شامل سالن کنفرانس، اینترنت رایگان و پرسرعت، انجام امور پرواز، پذیرایی از مهمان با خوراک‌ها و نوشیدنی‌های متنوع و... می‌شود.

CIP فرودگاه دبی

فرودگاه دبی، یکی از مدرن‌ترین فرودگاه‌هایی است که سرویس CIP را به مسافران خود عرضه می‌کند. این سرویس که به سرویس مرحبا (Marhaba) معروف است، در سه سطح طلایی، نقره‌ای و برنزی ارائه می‌شود. مرحبا طلایی، همه خدمات و امکانات CIP را با بهترین کیفیت در اختیار شما می‌گذارد و بیشترین هزینه را دارد. مرحبا نقره‌ای، سرویس به‌صرفه‌تری است که خدمات زیر را به مسافران ارائه می‌کند:

  • استقبال از مسافر با تابلوی مخصوصی که نام فرد روی آن ذکر شده.
  • حمل چمدان و بار (در صورت درخواست)
  • اولویت برای ترانسفر با ماشین درون فرودگاه
  • همراهی تا خارج از محوطه فرودگاه
  • استفاده از لژ اختصاصی مرحبا (همراه با صرف غذا و نوشیدنی و امکان مطالعه)

امکانات سرویس مرحبا برنزی نیز شامل این موارد می‌شود:

  • استقبال گرم از مسافر در بخش پروازهای ورودی
  • راهنمایی در ترخیص کالا
  • حمل چمدان و بار
  • تحویل ویزا
  • همراهی برای عبور از گیت امنیتی
پرسش‌های متداول شما درباره CIP فرودگاه
خدمات CIP در فرودگاه چیست؟

سی آی پی یا تشریفات اختصاصی، سرویس ویژه‌ای است که به مسافران سرشناس سیاسی، تجاری و... تعلق می‌گیرد؛ البته مسافران عادی نیز می‌توانند با رزرو این سرویس، از این خدمات بهره‌مند شوند.

CIP مخفف چیست؟

CIP، حالت اختصاری اصطلاح «Commercial Important Person» است که افراد مهم حوزه تجارت را دربرمی‌گیرد.

کدام فرودگاه‌ها خدمات تشریفات اختصاصی دارند؟

در ایران، فرودگاه‌های امام خمینی و مهرآباد تهران، فرودگاه اصفهان، مشهد، اهواز، تبریز، رشت، کیش و کرمانشاه، تشریفات اختصاصی دارند. از فرودگاه‌های خارجی نیز می‌توانیم برای نمونه به فرودگاه دبی اشاره کنیم.

خدمات CIP برای پروازهای ورودی به چه معناست؟

در پروازهای ورودی، به محض پیاده شدن از هواپیما، پرسنل تشریفات فرودگاه به استقبال‌ شما می‌آیند، چمدان و بارتان را تحویل می‌گیرند و شما را با خودروی اختصاصی به سالن پذیرایی مخصوص منتقل می‌کنند. با رزرو این سرویس، اینترنت رایگان، فضای اختصاصی استعمال سیگار، گیت بازرسی و گذرنامه اختصاصی و... در اختیار شما قرار می‌گیرد.

خدمات CIP برای پروازهای خروجی به چه معناست؟

با رزرو خدمات CIP برای پروازهای خروجی، پرسنل فرودگاه، به استقبال‌تان می‌آیند؛ چمدان‌را از شما تحویل می‌گیرند؛ شما را برای استراحت و پذیرایی به سالن تشریفات هدایت می‌کنند و در همین زمان، کارهای پروازتان را انجام می‌دهند. در این سرویس نیز می‌توانید از گیت‌های اختصاصی استفاده کنید.

چند ساعت قبل از پرواز امکان رزرو CIP هست؟

برای رزرو سرویس CIP، نهایت تا ۲۴ ساعت قبل پرواز، باید اقدام کنید.

همه پروازهای بیزنس CIP رایگان دارند؟

خیر. این مسئله به این بستگی دارد که فرودگاه مدنظر شما برای ارائه سرویس CIP، با چه ایرلاین‌هایی قرارداد داشته باشد. به عنوان مثال فرودگاه امام خمینی تهران، در این راستا با ایرلاین‌های ماهان، امارات، قطری، فلای دبی و ایران ایر، قرارداد دارد؛ البته خدمات CIP رایگان فرودگاه امام خمینی، تنها برای پروازهای خروجی ارائه می‌شود.

به چه پروازهایی خدمات CIP ارائه نمی‌شود؟

بر اساس اعلام بهره‌بردار جایگاه تشریفات اختصاصی CIP، فرودگاه بین‌المللی امام خمینی از ارائه خدمات به مسافران محترم پروازهای خروجی شرکت هواپیمایی لوفتهانزا و اتریشی معذور است. ارائه خدمات CIP به پروازهایی که از ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی انجام می‌شوند نیز ممکن نیست.