غذاهای محلی ترکیه تنوع زیادی دارند و بسیاری از آنها از زمان امپراتوری عثمانی در این کشور رواج پیدا کردهاند. این غذاها با طعمهای معتدل خود کاملا با ذائقه ایرانیها سازگارند.
غذاهای محلی ترکیه با عطرها و طعمهای بینظیر، بازتابدهنده تاریخ، فرهنگ و جغرافیای این سرزمین گسترده هستند. ترکیه در محل تلاقی دنیای شرق و غرب قرار گرفته است و غذاهای متنوعی دارد که رگههایی از خوراکهای آسیایی و مدیترانهای در آنها دیده میشود.
در ترکیه، غذا نقش مهمی در دورهمیهای دوستانه، مناسبتهای اجتماعی و حتی فرهنگ روزمره دارد. بدون شک گردشگرانی که به این کشور سفر میکنند، علاوهبر جاذبههای زیبا و خیرهکننده، مجذوب فرهنگ غذایی ترکیه میشوند. مهماننوازی مردم ترکیه هم کنار عطرها و طعمهای گوناگون غذاها، لذت گردشگران را دوچندان میکند. غذاهای ترکی در عین سادگی، سرشار از تعادلاند و استفاده هوشمندانه از سبزیجات، گوشت و ادویهها باعث میشود این غذاها نهتنها در کشور خود بلکه در سراسر جهان محبوب و شناختهشده باشند. در ادامه این مقاله، با برخی از مهمترین غذاها و دسرهای شگفتانگیز ترکی آشنا خواهیم شد.
غذاهای محلی ترکیه کدامند؟
- ازوگلین شوربا
- شاکشوکا
- کیسیر
- مرجمک کوفته
- یاپراک دولما
- اینگول کوفته
- اسکندر کباب
- دونر
- هامسیلی پیلاو
- پرده پیلاو
- مانتی
- تستی کباب
- گوزلمه
- پیده
- لاهماجون
- چی کوفته
- بورک
- منهمن
- امام بایالدی
- بالیک اکمک
- شیش کباب
- لنتی سوپ
- باقلوا
- کنافه
- دوندورما
- لقوم
ازوگلین شوربا (Ezogelin Corba)
ازوگلین شوربا یا آش ازوگلین با مواد مختلفی شامل دال عدس، برنج، بلغور، رب گوجهفرنگی و رب فلفل قرمز تهیه میشود. این آش گرم و خوشطعم یک غذای ساده نیست و داستانی غمانگیز پشت آن است. ازوگلین به معنای «عروس ازو» است. مردم ترکیه باور دارند دختری به نام ازو در روستایی دورافتاده همراه خانواده همسرش زندگی میکرد و همیشه مورد بیمهری مادر شوهرش قرار میگرفت. او سعی میکرد با پخت این آش مخصوص دل مادرشوهرش را به دست بیاورد. ازوگلین شوربا یکی از غذاهای محبوب ترکیه است و بهطور ویژه دخترانی که در شرف ازدواج هستند این غذا را زیاد طبخ میکنند.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
شاکشوکا (Saksuka)
شاکشوکا، ترکیبی از طعمها، عطرها و بافتهای مختلف، از محبوبترین پیشغذاهای سنتی ترکی است که رنگ و لعاب خاصی به سفره غذا میدهد. این پیشغذای ساده اما لذیذ ترکیب سبزیجات خردشده مختلف است که در روغن زیتون سرخ میشوند و همراه سس گوجه سرو میشوند.
شاکشوکا با استفاده از سبزیجات متنوعی پخته میشود؛ اما بهطور معمول در تهیه آن از بادمجان، کدو سبز، پیاز و فلفل سبز یا فلفل دلمهای استفاده میکنند. سس شاشکوکا نیز ترکیب گوجهفرنگی پورهشده با سرکه، شکر، نمک، سیر و فلفل چیلی است که هرکس به سلیقه خود میتواند در میزان تندی و شیرینی آن تغییر ایجاد کند.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
کیسیر (Kisir)
کیسیر، سالاد و پیشغذایی خوشطعم و برپایه بلغور است که در اغلب دورهمیهای ترکی برای مهمانان سرو میشود. مواد اصلی کیسیر، بهجز بلغور آسیابشده، شامل رب گوجهفرنگی و جعفری میشود. علاوهبر این مواد میتوانید پیاز، خیار، آبلیمو، روغن زیتون، سس انار و خیارشور به ترکیبات سالاد اضافه کنید و این سالاد را بهعنوان پیشغذا، میانوعده یا شامی سبک میل کنید. اگر قبلا تبوله (Tabbouleh) لبنانی را امتحان کردهاید و طعم آن را دوست داشتهاید، پیشنهاد میکنیم حتما کیسیر را هم امتحان کنید.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
مرجمک کوفته (Mercimek Kofte)
مرجمک کوفته یا کوفته عدس قرمز (دال عدس) یکی از غذاهای سنتی ترکیه است که از بلغور ریز، عدس قرمز، گشنیز، پیاز، پیازچه، رب فلفل، پول بیبر (Pul Biber) و زیره درست میشود. این غذا درعین مقرونبهصرفه بودن، حاوی مقدار زیادی فیبر و مواد مغذی است و در رژیمهای غذایی مختلف جا دارد. طرفداران این غذا فقط گیاهخواران نیستند و حتی گوشتخوارها هم عاشق طعم این غذای ساده و خوشعطرند.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
اگر به ترکیه سفر کنید ممکن است مرجمک کوفته را با نام بلوه (Belluh) هم برای شما سرو کنند. ترکیب مرجمک کوفته با کاهو و آبلیموی تازه چنان حس تردی و تازگی دارد که حیف است از آن غافل شوید.
یاپراک دولما (Yaprak Dolma)
یاپراک دولما یا یاپراک سارما (Yaprak Sarma) برای ما ایرانیها غذای کاملا آشنایی است. این غذا که در ایران با اسم دلمه برگ مو شناخته میشود از غذاهای سنتی ترکیه نیز محسوب میشود. شیوه پخت دلمه ترکی و ایرانی کاملا یکسان است؛ اما مواد اولیه آنها کمی متفاوت است. در ترکیه، دلمه برگ مو غذایی کاملا گیاهی است که درون آن را با برنج، گوجهفرنگی و جعفری پر میکنند. برای مزهدارکردن محتویات داخل برگ نیز از روغن زیتون، سیر و ادویه استفاده میکنند.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
اینگول کوفته (Inegol Kofte)
در ترکیه، کوفته چیزی فراتر از یک وعده غذای معمولی است و بخشی از فرهنگ این کشور محسوب میشود. یکی از معروفترین کوفتههای ترکی، اینگول کوفته است که در قرن نوزدهم توسط مهاجری از بلغارستان به نام مصطفی افندی (Mustafa Efendi) وارد ترکیه شد.
اینگول کوفته، برخلاف سایر کوفتههای ترکی، ترکیبات بسیار سادهای دارد و در آن خبری از طعمدهندههای متعدد نیست. برای طبخ اینگول کوفته، گوشت چرخکرده، نمک، پیاز و آبلیمو را با همدیگر ترکیب میکنند و بعد از مدتی که مواد استراحت کرد، آن را بهشکل استوانههای باریک در روغن سرخ میکنند.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
اسکندر کباب (Iskender Kebab)
اسکندر کباب یکی از معروفترین غذاهای ترکی است. این غذا از ترکیب تکههای گوشت، سس گوجهفرنگی و کره گوسفندی فراوان درست میشود. این مواد روی نان پیتا پهن میشوند؛ روی آتش تنور حرارت میبینند و عطر و طعمی هوسبرانگیز پیدا میکنند.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
تاریخچه اسکندر کباب به قرن نوزدهم میلادی، یعنی زمان امپراتوری عثمانیها، برمیگردد. شخصی به نام اسکندر برای اولینبار این غذا را در بورسا (Bursa)، شهری در شمال غرب ترکیه، درست کرد؛ نکته جالب این است که خانواده این شخص همچنان بهترین اسکندر کبابهای ترکیه را در رستوران خود در بورسا، برای مشتریان آماده میکنند. نکته دیگر اینکه اگر در منو رستورانی با نام بورسا کبابی (Bursa Kebabi) مواجه شدید باید بدانید این غذا دقیقا همان اسکندرکباب معروف است.
دونر (Doner)
دونر از آن دست غذاهای معروف ترکی است که اگر مزه آن را نچشیده باشید حتما بارها و بارها عطرش به مشامتان رسیده است. این غذا تقریبا در سرتاسر دنیا شناخته شده است. برای پخت دونر، تکه گوشت مزهدارشده بزرگی را روی میلهای عمودی سوار میکنند و اجازه میدهند گوشت بهآرامی حرارت ببیند تا پخته شود. وقتی زمان سرو دونر فرا برسد، چند ورقه نازک از گوشت برشتهشده را جدا میکنند و همراه سبزیجات و مخلفات روی نان پیتا (Pitta) یا دوروم (Durum) قرار میدهند.
منبع عکس: وبسایت Atickettotakeoff.Com. عکاس: نامشخص
هامسیلی پیلاو (Hamsili Pilav)
هامسی نام دیگر ماهی کولی اروپایی است که یکی از پایههای اصلی آشپزی در محدوده دریای سیاه به حساب میآید. در شهر ریزه (Rize) ترکیه، این ماهی باریک را با برنج ترکیب میکنند تا غذایی به نام هامسیلی پیلاو تهیه کنند.
شیوه پخت برنج هامسیلی پیلاو بسیار منحصربهفرد است؛ چراکه آن را در عصارهای از پیاز سرخشده، کره، بادامزمینی، ادویههای مخصوص ترکی و کشمش میپزند، سپس به این ترکیب، جعفری و شوید تازه اضافه میکنند. در آخر، فیلههای ماهی هامسی را با ظرافت روی برنج میچینند و همه مواد را در فر قرار میدهند تا عطر و طعم آنها به خورد همدیگر برود.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
پرده پیلاو (Perde Pilav)
پرده پیلاو (پلوی پردهدار) یکی از غذاهای سنتی و آیینی ترکیه است که خاستگاه آن به منطقه جنوبشرقی کشور و بهطور ویژه به شهر سیرت (Siirt) میرسد. این غذا در برخی مناطق ترکیه بهطور خاص در مراسم عروسی سرو میشود و نمادی از تشکیل خانه و زندگی جدید است.
پرده پیلاو ترکیبی از برنج، مرغ، کشمش، خلال بادام، مغز کاج و ادویههایی مثل نمک، فلفل و پونه کوهی است. همه این مواد درون خمیری کرهای پیچیده و در فر پخته میشوند. بهنوعی میتوانیم پرده پیلاو را به پای برنج مرغ تشبیه کنیم.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
مانتی (Manti)
مانتی، خمیری کوچک و مربعیشکل است که داخل آن با ترکیبات مختلف پر میشود. این غذا بهمرور زمان انواع مختلفی پیدا کرده است؛ اما سنتیترین شکل آن با مغز گوشت یا بره پر میشود و روی آن سس گوجهفرنگی، ماست یا هر دوی آنها ریخته میشود. بهترین نوع از مانتی سنتی را میتوانید در شهر قیصریه (Kayseri) بچشید. اگر طعم گوشت را دوست ندارید گزینههای دیگری از مانتی برای شما وجود دارد؛ برای مثال میتوانید مانتی اسفناج و پنیر ریکوتا را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
تستی کباب (Testi Kebab)
تستی کباب، غذای ویژه استان نوشهیر (Nevsehir) است و بین تمام غذاهای ترکی متفاوتترین شیوه پخت و سرو را دارد؛ بهطوریکه بسیاری از گردشگران بهدلیل نحوه سرو عجیب این غذا ترغیب میشوند آن را امتحان کنند.
تستی در زبان ترکی به معنای کوزه سفالی است و نام این غذا هم از همین ظرف گرفته شده. تستی کباب ترکیبی از گوشت گاو (یا گاهی اوقات گوشت بره یا مرغ)، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، سیر و تکهای کره است؛ این مواد را درون کوزهای خام میریزند و دهانه کوزه را با یک حلقه سیبزمینی پوستکنده میبندند. در آخر هم روی آن را با فویل آلومینیومی میپوشانند و ظرف را داخل تنور قرار میدهند تا با حرارت یکنواخت و آهسته، تمام مواد آن پخته شود.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
سرو تستی کباب جنبه نمایشی هم دارد؛ بهطوریکه بعد از آماده شدن غذا، آشپز کوزه را با یک دست میگیرد و با دست دیگر چکش کوچکی را برمیدارد تا قسمت بالای کوزه را بشکند.
طعم گوشت و سبزیجاتی که درون سفال بهآرامی پختهاند کنار شیوه سرو نمایشی و سنتی ترکیبی فراموشنشدنی پدید میآورد که حیف است از آن غافل شوید. امروزه تستی کباب را میتوانید در شهرهای مختلف امتحان کنید؛ اما بدونشک بهترین آن در شهر کاپادوکیه درست میشود.
گوزلمه (Gozleme)
گوزلمه، خمیری ورقهای و نازک است که با مواد مختلفی مانند پنیر نمکی و اسفناج یا گوشت چرخکرده پر میشود. گوزلمه غذایی روستایی است که مهارت آشپز را بهخوبی به چالش میکشد؛ چراکه باز کردن خمیر آن، بهطوریکه هم نازک باشد هم پاره نشود، کار بسیار دشواری است. در دستور سنتی، خمیر گوزلمه را روی ساج میپزند؛ اما امکان پخت آن درون تابه نیز وجود دارد. گوز (Goz) در زبان ترکی به معنای چشم است. نامگذاری گوزلمه بهدلیل لکههای سیاه و شبیه به چشمی است که بعد از حرارت دیدن خمیر روی آن ایجاد میشود.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
پیده (Pide)
پیده یکی دیگر از غذاهای نامآشنای ترکی است و یکی از نمادهای آشپزی این کشور به شمار میرود. پیده، گلوله خمیری است که آن را بهشکل قایق باز میکنند و میان آن را با مواد گوشتی یا گیاهی مختلف پر میکنند.
محبوبترین نوع پیده، پیده سوجوکلو یومورتا (Sucuklu Yumurta) است؛ یعنی پیدهای که با نوعی سوسیس تند ترکی به نام سوجوک (Sucuk)، تخممرغ و پنیر زرد گوسفندی معروف به کاشار (Kasar) پر میشود. البته پیده اسفناج و کاشار نیز به همان اندازه محبوب و خوشمزه است.
پیده تا حدی به پیتزا شباهت دارد؛ اما آن چیزی که پیده را به غذایی متمایز و خاص تبدیل میکند، خمیر سبک آن است؛ مخصوصا وقتی آن را در تنورهای سنتی با هیزم چوبی بپزند و لایه زیرین خمیر کاملا ترد و برشته شود.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
لاهماجون (Lahmacun)
لاهماجون یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار ترکیه است که بیش از ۳۰۰ سال از قدمت آن میگذرد. این غذا درعین لذیذ بودن جزو ارزانترین انتخابها در رستورانهای ترکی بهشمار میآید.
اگرچه ممکن است در نگاه اول فکرکنید لاهماجون ارتباطی با پیتزا دارد، اما طعم آن کاملا متفاوت از پیتزا است. این غذا از نانی نازک درست میشود که روی آن را با لایهای از گوشت چرخکرده، سبزیجات، رب گوجهفرنگی، سیر و ادویه میپوشانند. برخی نیز این غذا را با پیده گوشت مقایسه میکنند؛ اما لاهماجون نسبت به پیده طعم قویتری دارد و ادویههای بیشتری در آن استفاده میشود.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
شیوه خوردن لاهماجون برای گردشگران جالب به نظر میرسد؛ برای خوردن این غذا باید نان لاهماجون را به تکههای کوچک تقسیم کنید و بعد از اینکه یک تکه را لوله کردید، در دهان بگذارید تا از طعم شگفتانگیزش لذت ببرید. برای طعم دادن بیشتر به این غذا میتوانید از جعفری تازه و چند قطره آبلیمو هم استفاده کنید.
چی کوفته (Cig Kofte)
شیوه پخت امروزی چی کوفته کاملا متفاوت از دستور قدیمی و اصلی آن است. چی (Cig) در زبان ترکی به معنی گوشت گاو چرخشده خام است؛ از نام این غذا میتوانیم بفهمیم که در گذشته از گوشت گاو بهعنوان ماده اصلی آن استفاده میشد؛ اما امروزه گوشت بهطور کامل از مواد چی کوفته حذف شده است.
برای پخت چی کوفته، بلغور (گاهی گردوی آسیابشده جایگزین میشود)، گوجهفرنگی، سیر، پیاز، جعفری، روغن زیتون و ادویه را با هم مخلوط میکنند و در دست به آن فرم میدهند. چی کوفته از غذاهای جنوب شرق آناتولی است که برای اولینبار در شهر شانلی اورفا (Sanlıurfa) پخته شد.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
بورک (Borek)
اگر به ترکیه سفر کنید، نام بورک زیاد به گوشتان خواهد خورد. این پیشغذای ساده و خوشطعم از خمیر یوفکایی به دست میآید که وسط آن را با پنیر فتا، اسفناج یا گوشت چرخکرده پر میکنند. هرچند بورک را بهعنوان پیشغذا معرفی کردیم، اما محبوبیت آن بهقدری زیاد است که در وعدههای غذایی مختلف خورده میشود. بورک صدها سال پیش توسط عشایر دامدار وارد ترکیه شد و از آن زمان تاکنون از خوردنیهای پرطرفدار بین مردم ترکیه و گردشگران این کشور است.
منبع عکس: وبسایت Barcelo.Com. عکاس: نامشخص
منهمن (Menemen)
منهمن ازآندست غذاهای ترکی است که میتوانید روز خود را با آن شروع کنید. این غذا از ترکیب تخممرغ همزده و سبزیجانی مثل گوجه، فلفل سبز و پیاز درست میشود. پونه کوهی، پول بیبر و روغن زیتون نیز چاشنیهایی هستند که آخر کار به این ترکیب اضافه میشوند و طعمی بینظیر به آن میدهند.
منبع عکس: وبسایت Barcelo.Com. عکاس: نامشخص
امام بایالدی (Imam Bayaldi)
امام بایالدی یکی از چندین غذای گیاهی در ترکیه است. برای درست کردن این غذا داخل بادمجان تنوری را با ترکیب گوجهفرنگی، پیاز و فلفل سبز شیرین پر میکنند و برای اینکه غذا طعم بیشتری بگیرد، از جعفری تازه، پونه کوهی و پول بیبر استفاده میکنند. ماده دیگری که در پخت این غذا بههیچعنوان نباید فراموش کرد، روغن زیتون است. اگر از عاشقان روغن زیتون هستید، طرفدار این غذا هم خواهید شد؛ چراکه طعم آن بهطور مشخصی در غذا حس میشود.
منبع عکس: وبسایت Atickettotakeoff.Com. عکاس: نامشخص
بالیک اکمک (Balik Ekmek)
یکی از محبوبترین غذاهای خیابانی در ترکیه، ساندویچ ماهی است که در زبان ترکی به آن بالیک اکمک میگویند. این غذا ترکیبی از ماهی سرخشده یا کبابی همراه با سالاد (معمولا کاهو و پیاز) است. هرچند همه جای ترکیه میتوانید این غذا را سفارش دهید، اما میل کردن آن کنار دریا با ماهیهای تازه و لذیذ لذت دیگری دارد. اگر به استانبول سفر کردید، فراموش نکنید در ساحل بسفر خودتان را به یک وعده بالیک اکمک مهمان کنید.
منبع عکس: وبسایت Wolt.Com. عکاس: نامشخص
شیش کباب (Shish Kebab)
شیشکباب، که در ایران آن را با اسم شیشلیک میشناسیم، یکی از غذاهای مشهور ناحیه قفقاز و آسیای مرکزی است و این روزها پای آن به کشورهای اروپایی باز شده است؛ البته در هریک از این کشورها ممکن است تفاوتی در شیوه پخت این غذا وجود داشته باشد.
«شیش» در زبان ترکی به معنای شمشیر و سیخ است؛ به همین دلیل در ترکیه به تکه گوشتهایی که به سیخ کشیده میشوند شیش کباب میگویند. گفته میشود شیش کباب را اولینبار سربازهایی ابداع کردند که تکههای گوشت را با شمشیر روی آتش میگرفتند.
منبع عکس: وبسایت Atickettotakeoff.Com. عکاس: نامشخص
اگر بخواهید طعم شیش کباب اصیل را امتحان کنید، باید مطمئن شوید که آن را با گوشت بره درست کرده باشند؛ اما پختن شیش کباب با گوشت گوساله، گاو و حتی مرغ هم بسیار رایج است.
لنتی سوپ (Lentil Soup)
اگر میخواهید شامی سبک و مقوی داشته باشید یا با پیشغذایی لذیذ وعده غذایی خود را شروع کنید، لنتی سوپ بهترین گزینه برای شما خواهد بود. لنتی سوپ همان سوپ دال عدس است که از ترکیب دال عدس، پیاز، سیر، عصاره مرغ یا سبزیجات، پوره سیبزمینی یا هویج، رب گوجهفرنگی و ادویه (فلفل، زیره، تخم گشنیز و نمک) درست میشود. این سوپ، بافتی خامهای و غلیظ دارد و با رژیمهای غذایی مختلف (مخصوصا رژیم بدون گلوتن) سازگار است. اگر خواستید یک وعده سوپ لنتی گرم میل کنید، فراموش نکنید چند قطره آبلیموی تازه و روغن زیتون به آن اضافه کنید؛ همچنین نان پیتا کنار سوپ لنتی ترکیب معرکهای میسازد که نباید از آن غافل شوید.
منبع عکس: وبسایت Allrecipes.Com. عکاس: نامشخص
باقلوا (Baklava)
باقلوا را میتوانیم بهعنوان معروفترین شیرینی ترکیه معرفی کنیم. هرچند این شیرینی در کشورهای مختلفی ازجمله ایران درست میشود؛ اما نام باقلوای ترکی در جهان بیشتر شنیده شده است. باقلوا، دسری شیرین است که بهشکلهای مختلفی پیچیده میشود.
برای درست کردن باقلوا باید ۴۰ لایه خمیر یوفکا روی هم قرار بگیرند. هر لایه خمیر را ابتدا به کره آغشته میکنند و بین آنها مغز پسته یا گردوی آسیابشده میپاشند. در آخر، شهدی از عسل روی آن میریزند و خمیر را در فر میگذارند تا خوب طلایی شود.
منبع عکس: وبسایت Allrecipes.Com. عکاس: نامشخص
کنافه (Kunefe)
کنافه دسری پرطرفدار در بسیاری از کشورهای شرقی است و یکی از محبوبترین انواع آن در ترکیه درست میشود. این دسر از رشتههای خمیری، که به آن کادایف (Kadayif) میگویند، درست میشود. میان دو لایه از این رشتهها را با پنیر پر میکنند و میگذارند تا جایی که سطحش طلایی شود حرارت ببیند. درنهایت شهدی شیرین روی آن میریزند و آن را با مغز پسته تزیین میکنند. کنافه را معمولا داغ و همراه با بستنی سرو میکنند.
منبع عکس: وبسایت Alishasdessertsafari.Com. عکاس: نامشخص
دوندورما (Dondurma)
دوندورما همان بستنی ترکی است که نسبت به تصوری که ما از بستنی داریم کمی متفاوت است؛ در این بستنی، ثعلب و مستیک (Mastic)، صمغ طبیعی، استفاده میشود؛ به همین دلیل بافت آن از بستنیهای دیگر سفتتر و کشدارتر است.
فروشندگان دوندورما معمولا با لباسهای سنتی و رسمی ظاهر میشوند و بستنیها را با نوعی بازی و نمایش به دست مشتری میدهند؛ آنها با استفاده از یک چوب بلند فلزی، بستنی را داخل نان قیفی میگذارد و بعد با حرکاتی سریع، بارها بستنی را از دستان مشتری دور میکند. این بازی جذاب و بامزه باعث شده است دوندورما به یکی از محبوبترین خوراکیها بین گردشگران تبدیل شود.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
لقوم (Lokum)
لقوم یا همان راحتالحلقوم دسری معروف در ترکیه با سابقهای چندصدساله است. این دسر خوشطعم از ترکیب آب، نشاسته و شکر درست میشود که با هم جوشانده میشوند تا بافتی ژلهای پیدا کنند. لقوم با موادی مثل گلاب، لیمو، انار، پسته یا نارنج طعمدار میشود؛ بهصورت مکعبی برش میخورد و در آخر با لایهای از خاکقند پوشیده میشود.
منبع عکس: وبسایت Edition.Cnn.Com. عکاس: نامشخص
لقوم را در همه شهرهای ترکیه میفروشند. اگر دوست دارید چایتان را با شیرینی جذابی میل کنید یا به دنبال سوغات خاصی برای دوستانتان هستید، لقوم انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود.
دیدگاه شما چیست؟