غذا و نوشیدنی

شیرینی های مخصوص عید نوروز

  • 7 اسفند 1403

شیرینی ‌های عید نوروز، جزیی جدایی‌ناپذیر از این جشن سنتی ایرانی است. شیرینی‌ های عید با شکل‌ها و طعم‌های متنوع کنار سفره هفت‌سین قرار می‌گیرند و لذت دو‌رهمی‌های خانوادگی را ‌دوچندان می‌کنند.

نوروز جشن آغاز سال نو خورشیدی و یکی از مهم‌ترین جشن‌های ایرانیان است. خانواده‌های ایرانی، این جشن را با آداب‌ و رسوم خاصی برگزار می‌کنند که یکی از آن‌ها، پذیرایی از مهمانان با شیرینی ‌های عید است. در این مقاله از مجله گردشگری بوکینگ، با ما همراه باشید تا با انواع شیرینی ‌های مخصوص عید نوروز آشنا شوید.

شیرینی های مخصوص عید نوروز:

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی، یکی از خوش‌مزه‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های ایرانی است که اصالت آن به شهر قزوین بازمی‌گردد. این شیرینی لذیذ با بافت لطیف و طعم خاص خود، جایگاه ویژه‌ای میان تنقلات سنتی دارد و معمولا زینت‌بخش سفره‌های هفت‌سین است. همان‌طور که از نام این شیرینی پیدا است، ماده اولیه و اصلی آن، آرد نخودچی است. با تهیه این آرد و چند ماده ساده دیگر می‌توانید شیرینی نخودچی را در خانه بپزید و از چشیدن طعم بی‌نظیر و تازه آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

  • آرد نخودچی: ۴۵۰ گرم
  • آرد شیرینی‌پزی: ۵۰ گرم
  • روغن جامد: ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر قند: ۲۵۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته (برای تزیین): به مقدار لازم

شیرینی نخودچی. منبع عکس: وب‌سایت چی شی. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت چی شی. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی نخودچی

  • مرحله اول: نخست پودر قند و روغن جامد را در ظرفی بریزید. سپس با دور تند همزن، ۳ دقیقه آن‌ها را هم بزنید تا رنگ مواد سفید شود.
  • مرحله دوم: زعفران دم‌کرده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
  • مرحله سوم: حالا در ظرفی دیگر، آرد نخودچی، آرد شیرینی‌پزی و پودر هل را ترکیب کنید و ۳ مرتبه الک کنید تا نرم و سبک شود.
  • مرحله چهارم: در این مرحله، ترکیب جدید را کم‌‌کم به مواد ظرف قبلی اضافه کنید. بعد با نوک انگشتان خود آن را ورز دهید تا خمیری صاف، نرم و کمی چسبنده به دست بیاید.
  • مرحله پنجم: خمیر آماده‌شده را درون سلفون بپیچید و آن را حداقل به‌مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
  • مرحله ششم: پس از گذشت ۱۲ ساعت، خمیر را از یخچال در بیاورید و سلفون را جدا کنید. سپس، خمیر را میان دو لایه پلاستیک بگذارید و آن را با وردنه باز کنید، به‌طوری که قطر خمیر حدود ۱ سانتی‌متر باشد.
  • مرحله هفتم: با قالب موردنظرتان، خمیر را برش بزنید و در سینی فر روی کاغذ روغنی بچینید. بعد روی خمیر شیرینی‌ها پودر پسته بپاشید.
  • مرحله هشتم: فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. سپس، شیرینی‌ها را به‌مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بگذارید تا کامل بپزند. زمانی که شیرینی‌ها به رنگ طلایی درآمدند، آن‌ها را از فر خارج کنید.
  • مرحله نهم: اکنون سینی فر را در جایی بگذارید تا شیرینی‌ها کاملا سرد شوند. بعد آن‌ها را در ظرف دلخواهتان بچینید و با چای سرو کنید.

شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی، یکی از شیرینی‌های محبوب نوروزی است که بافتی ترد و طعمی دل‌پذیر دارد. عطر دل‌انگیز نارگیل در این شیرینی، خاطراتی شیرین از نوروز را یادآوری می‌کند.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی

  • پودر نارگیل: ۶۰ گرم
  • شکر: ۱۲۰ گرم
  • روغن مایع: ۴۰ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ: ۶۰ گرم
  • آبلیمو: یک‌‌سوم قاشق چای‌خوری
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

شیرینی نارگیلی. منبع عکس: وب‌سایت مجله اکالا. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت مجله اکالا. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی نارگیلی

  • مرحله اول: شکر، نصف سفیده تخم‌مرغ، نصف روغن و پودر نارگیل را در مخلوط‌کن بریزید و به‌مدت ۲ دقیقه مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس، مواد را به تابه منتقل کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • مرحله دوم: حالا باقی‌مانده سفیده تخم‌مرغ و روغن مایع را با وانیل و آب‌لیمو به تابه اضافه و با قاشق چوبی به‌آرامی مخلوط کنید. این مواد را باید به‌مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید، به‌گونه‌ای که با لمس مواد، دستتان نسوزد. سپس، مایه به‌دست‌آمده را در ظرفی دربسته بریزید و در دمای محیط قرار دهید تا کاملا خنک شود.
  • مرحله سوم: اکنون فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  • مرحله چهارم: سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، مایه را در قیف بریزید و شیرینی‌ها را با فاصله روی کاغذ روغنی قرار دهید. اگر سطح شیرینی‌ها برآمدگی داشت، انگشت خود را با مقداری روغن مایع چرب کنید و روی شیرینی‌ها را صاف کنید. سپس، شیرینی‌ها را به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر بپزید.
  • مرحله پنجم: در آخر، شیرینی‌ها را از فر در بیاورید و آن‌ها را در ظرفی دربسته نگهداری کنید.

شیرینی بهشتی

شیرینی بهشتی، شیرینی خوش‌طعمی است که انواع مختلفی چون وانیلی، زعفرانی و کاکائویی دارد. این شیرینی سنتی که متعلق به قزوین است، به‌دلیل داشتن بافتی نرم و لطیف، عطر دل‌نشین هل، ماندگاری زیاد و طعمی بی‌نظیر، یکی از بهترین گزینه‌ها برای پذیرایی در عید نوروز محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی

  • پودر قند: ۱۲۵ گرم
  • آرد: ۲۵۰ گرم
  • روغن مایع: ۱۰۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر کاکائو: به مقدار دلخواه
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار دلخواه
  • وانیل: به مقدار دلخواه
  • کنجد، سیاه‌دانه یا پودر پسته: به مقدار لازم

شیرینی بهشتی. منبع عکس: وب‌سایت کاله. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت کاله. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی بهشتی

  • مرحله اول: ابتدا روغن و پودر قند را در کاسه‌ای‌ بریزید و با همزن، خوب هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.
  • مرحله دوم: آرد و پودر هل را با هم مخلوط کنید و به مواد قبلی اضافه کنید.
  • مرحله سوم: خمیر به‌دست‌آمده را با چرخ گوشت چرخ کنید تا یکدست و نرم شود.
  • مرحله چهارم: حالا خمیر را به ۳ قسمت تقسیم کنید و هریک از آن‌ها را با زعفران دم‌کرده، وانیل و پودر کاکائو به‌طور جداگانه طعم‌دار کنید.
  • مرحله پنجم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  • مرحله ششم: روی سینی فر، کاغذ روغنی بگذارید. خمیر را در قیف بریزید و با ماسوره‌های مختلف به آن طرح دهید. سپس، شیرینی‌ها را با فاصله در سینی بچینید و آن‌ها را با کنجد، سیاه‌دانه یا پودر پسته تزیین کنید.
  • مرحله هفتم: شیرینی‌ها را به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید و پس از پخت، اجازه دهید کاملا خنک شوند. بعد با استفاده از کاردک، شیرینی‌ها را از کاغذ روغنی جدا کنید.

شیرینی برنجی کرمانشاهی

شیرینی برنجی کرمانشاهی، یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی ایران است که با بافت لطیف و عطر دل‌انگیز هل و گلاب شناخته می‌شود. معمولا این شیرینی خوش‌مزه در مراسم‌ خاص و روزهای عید نوروز سرو می‌شود و طرفداران زیادی هم دارد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  • روغن جامد صاف: ۲۵۰ گرم
  • پودر قند: ۱۷۵ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • آرد برنج: ۵۰۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری
  • مخلوط آب و گلاب: نصف پیمانه (۲ قاشق مرباخوری گلاب و مقدار باقی‌مانده آب)
  • خرفه: به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده غلیظ: به مقدار لازم

شیرینی برنجی کرمانشاهی. منبع عکس: وب‌سایت cookpad. عکاس: Mozhgan Azhir

منبع عکس: وب‌سایت cookpad. عکاس: Mozhgan Azhir

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  • مرحله اول: نخست روغن را ذوب و صاف کنید و بگذارید خنک شود. سپس، آن را در یخچال قرار دهید تا سفت شود. پودر قند را هم با پارچه حریر الک کنید.
  • مرحله دوم: در این مرحله، زرده و سفیده تخم‌مرغ را جدا کنید. زرده‌ها را کنار بگذارید و سفیده‌ها را با همزن برقی با سرعت بالا هم بزنید تا کف کند و فرم بگیرد و شبیه خامه قنادی شود. سپس، سفیده‌ها را در یخچال قرار دهید.
  • مرحله سوم: روغن و شکر را در ظرفی جدا بریزید و ۵ دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا زمانی که سبک و کرم‌رنگ شود. بعد زرده‌ها و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شود.
  • مرحله چهارم: سفیده‌ها را از یخچال بیرون بیاورید و به مواد قبلی اضافه کنید و دوباره هم بزنید. مراقب باشید که پف سفیده‌ها از بین نرود.
  • مرحله پنجم: اکنون آرد برنج الک‌شده و مخلوط آب و گلاب را به‌ترتیب به مایه اضافه کنید و پس از افزودن هرکدام، مواد را خوب هم بزنید تا خمیری نرم و یکدست به دست بیاید. سپس، خمیر را گلوله کنید. توجه داشته باشید که خمیر باید صاف و بدون ترک باشد.
  • مرحله ششم: حالا می‌توانید خمیر آماده‌شده را به دو بخش تقسیم کنید و به یکی زعفران دم‌کرده غلیظ اضافه کنید و هم بزنید. پس از این کار، روی خمیر را بپوشانید و در جای خشک و خنک (خارج از یخچال) به‌مدت ۲۴ ساعت استراحت دهید.
  • مرحله هفتم: بعد از گذشت ۲۴ ساعت، خمیر را به‌صورت گلوله‌ای در بیاورید و با دست گرد کنید یا با ته ماسوره به آن شکل دهید.
  • مرحله هشتم: در آخر، روی شیرینی‌ها خرفه بپاشید و آن‌ها را به‌مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزید.

شیرینی پفکی گردویی

شیرینی پفکی گردویی، یکی از شیرینی‌های خوش‌طعمی است که بافتی سبک و ترد دارد. این شیرینی با طعم دل‌چسب و عطر دل‌نشین گردوی برشته‌، یکی از انتخاب‌های محبوب برای پذیرایی در دورهمی‌ها محسوب می‌شود. شیرینی پفکی گردویی در روزهای نوروز نیز معمولا روی میزهای پذیرایی از مهمانان دیده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پفکی گردویی

  • زرده تخم‌مرغ (در دمای محیط): ۳ عدد
  • پودر قند: ۱۵۰ گرم
  • گردوی خردشده: ۴۰ گرم
  • بیکینگ پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته یا خلال پسته: به مقدار لازم

شیرینی پفکی گردویی.  منبع عکس: وب‌سایت مجله افق کوروش. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت مجله افق کوروش. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

  • مرحله اول: فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  • مرحله دوم: در ظرفی مناسب، وانیل و زرده‌ تخم‌مرغ‌ را با همزن به‌مدت ۱ دقیقه هم بزنید.
  • مرحله سوم: پودر قند الک‌شده را در ۳ مرحله به مخلوط اضافه کنید و هر بار با همزن، حدود ۳ دقیقه هم بزنید تا کاملا ترکیب شود. حالا بیکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و این بار با لیسک به‌آرامی هم بزنید. سپس، گردوها را هم داخل مواد بریزید و با لیسک، آن‌ها را مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: روی سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید و با کمک قاشق، مایه شیرینی را با فاصله مناسب روی آن قرار دهید. بعد کمی پودر پسته یا خلال پسته روی هر شیرینی بپاشید و سینی را در فر بگذارید.
  • مرحله پنجم: پس از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، شیرینی‌های شما آماده خواهند شد.

شیرینی برشتوک شکلاتی

برشتوک شکلاتی، شیرینی‌ محبوبی است که معمولا در مناسبت‌های خاص مثل نوروز، شب یلدا، چهارشنبه‌سوری و جشن‌های عروسی سرو می‌شود. روش پخت این شیرینی بسیار آسان است و در مدت‌زمان کمی آماده می‌شود. مواد اصلی برشتوک شامل آرد نخودچی، کره و شکلات است؛ به همین دلیل، این شیرینی، طعمی شبیه شیرینی نخودچی دارد و برای پذیرایی از مهمانان نوروزی، گزینه‌ای بسیار مناسب است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی برشتوک شکلاتی

  • آرد نخودچی: ۱۳۰ گرم
  • پودر قند: ۵۰ گرم
  • کره: ۸۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکلات: ۵۰ گرم
  • روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری

شیرینی برشتوک شکلاتی. منبع عکس: وب‌سایت لوازم قنادی وانیلا. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت لوازم قنادی وانیلا. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی برشتوک شکلاتی

  • مرحله اول: ابتدا شکلات را ذوب کنید و داخل قیف بریزید. سپس، کف قالب‌های شیرینی را با لایه‌ای نازک از شکلات ذوب‌شده بپوشانید. قالب‌ را روی یک سینی بگذارید و آن را در یخچال قرار دهید تا شکلات سفت شود.
  • مرحله دوم: آرد نخودچی را الک کنید و روی حرارت ملایم، تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس، کره را به آرد اضافه کنید و آن‌ها را هم بزنید.
  • مرحله سوم: پودر قند الک‌شده و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود.
  • مرحله چهارم: قالب‌های سردشده را از یخچال بیرون بیاورید، خمیر به‌دست‌آمده را روی شکلات‌های سفت‌شده بریزید و با قاشق مواد را فشرده و صاف کنید تا سطحی یکنواخت داشته باشد.
  • مرحله پنجم: در آخر، قالب را به‌مدت ۱ ساعت در یخچال بگذارید و پس از گذشت این زمان، شیرینی‌ها را از قالب خارج کنید.

شیرینی مشهدی

شیرینی مشهدی که به نام‌های مربایی، آلمانی، مارمالادی و شاه‌پسند مشهور است، یکی از پرطرفدارترین شیرینی‌های نوروزی به شمار می‌رود. این شیرینی، ماندگاری زیاد و انواع مختلفی دارد و به‌راحتی می‌توان آن را در خانه درست کرد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی

  • کره: ۱۲۰ گرم
  • آرد شیرینی‌پزی: ۲۰۰ گرم
  • پودر قند: ۶۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • مارمالاد یا مربا: به مقدار لازم

شیرینی مشهدی. منبع عکس: وب‌سایت درکام. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت درکام. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی مشهدی

  • مرحله اول: ابتدا کره و پودر قند الک‌شده را در کاسه‌ای بریزید و با همزن مخلوط کنید تا کرم‌رنگ شود. سپس، زرده تخم‌مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  • مرحله دوم: آرد الک‌شده را کم‌کم به مواد بیفزایید و مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: حالا خمیر را ورز دهید تا یکدست شود. سپس، آن را داخل نایلون بگذارید و ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله چهارم: بعد از گذشت ۳۰ دقیقه، خمیر را بین دو لایه نایلون قرار دهید و آن را با وردنه باز کنید.
  • مرحله پنجم: قالب دلخواه خود را روی خمیر بزنید و بعد، قسمت وسط نیمی از شیرینی‌ها را سوراخ کنید.
  • مرحله ششم: کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌ها را با کمی فاصله روی آن بچینید.
  • مرحله هفتم: سینی را در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، قرار دهید و اجازه دهید به‌مدت ۱۵ دقیقه بپزند. پس از گذشت این زمان، شیرینی‌ها را از فر در بیاورید.
  • مرحله هشتم: اکنون روی یک لایه شیرینی، مقداری مارمالاد بمالید و یک لایه شیرینی‌ سوراخ‌شده روی آن قرار دهید.
  • مرحله نهم: شیرینی‌های آماده‌شده را در ظرف بچینید و سرو کنید.

شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی، یکی از قدیمی‌ترین و ساده‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که بیشتر در مناسبت‌هایی مثل عید نوروز و دورهمی‌های خانوادگی سرو می‌شود. در تهیه این شیرینی به‌علت طعم طبیعی کشمش‌های شیرین، از شکر کمتری در مقایسه با بسیاری از شیرینی‌های دیگر استفاده می‌شود؛ به همین دلیل، شیرینی کشمشی طرفداران زیادی دارد و همه می‌توانند آن را میل کنند و از بافت ترد این شیرینی لذت ببرند.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی

  • پودر قند: ۴۰۰ گرم
  • آرد: ۳۰۰ گرم
  • روغن جامد: ۲۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • کشمش: ۱۰۰ گرم
  • وانیل: به مقدار لازم

شیرینی کشمشی. منبع عکس: وب‌سایت سحر شهسواری. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت سحر شهسواری. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی کشمشی

  • مرحله اول: نخست، فر را با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  • مرحله دوم: پودر قند و روغن را در کاسه‌ای بریزید و هم بزنید تا رنگ آن سفید و کاملا یکدست شود.
  • مرحله سوم: در ظرفی، زرده تخم‌مرغ را با وانیل ترکیب کنید و در ظرفی دیگر، سفیده تخم‌مرغ را با همزن هم بزنید تا پف کند.
  • مرحله چهارم: تمام مواد آماده‌شده را در ظرفی دیگر بریزید و به‌آرامی مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: حالا آرد را کم‌کم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد. سپس، کشمش را به خمیر اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
  • مرحله ششم: روی سینی فر، کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینی‌ها را با فاصله روی آن بریزید.
  • مرحله هفتم: در آخر، سینی را در فر بگذارید و شیرینی‌ها را به‌مدت ۵ دقیقه بپزید.

شیرینی نعلی

شیرینی نعلی، یکی از پرطرفدارترین شیرینی‌های خانگی است که مانند اسمش، شکلی جذاب شبیه نعل اسب دارد. این شیرینی با بافت نرم، طعم کره‌ای و روکش شکلاتی، گزینه‌ای محبوب برای پذیرایی از مهمانان در روزهای نوروز است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نعلی

  • آرد سفید: ۱۷۰ گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۴۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته یا پودر نارگیل (برای تزیین): به مقدار دلخواه
  • شکلات ذوب‌شده یا گاناش: به مقدار لازم

شیرینی نعلی. منبع عکس: وب‌سایت سرآشپز پاپیون. عکاس: R.Zzz

منبع عکس: وب‌سایت سرآشپز پاپیون. عکاس: R.Zzz

طرز تهیه شیرینی نعلی

  • مرحله اول: کره را از یخچال دربیاورید تا به دمای محیط برسد و نرم شود. بعد آن را به همراه پودر قند در کاسه‌ای مناسب بریزید و با همزن برقی، حدود ۵ دقیقه هم بزنید تا بافتی غلیظ و کش‌دار پیدا کند.
  • مرحله دوم: حالا تخم‌مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید تا مایه‌ای یکدست حاصل شود.
  • مرحله سوم: در این مرحله، آرد را ۲ بار الک کنید. سپس آن را به‌آرامی داخل مایه بریزید و با لیسک مخلوط کنید تا خمیر لطیفی شکل بگیرد.
  • مرحله چهارم: وقتی خمیر آماده شد، مقداری از آن را به‌اندازه نصف گردو بردارید و با دست به‌شکل لوله‌ای فرم دهید. سپس، دو سر آن را به هم نزدیک کنید تا حالتی شبیه نعل اسب پیدا کند. در صورت تمایل می‌توانید دو سر خمیر را به هم بچسبانید تا شکل اشک به خود بگیرد.
  • مرحله پنجم: اکنون فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌های شکل‌گرفته را روی آن بچینید. بعد، سینی را داخل فر قرار دهید و حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا شیرینی‌ها طلایی شوند.
  • مرحله ششم: پس از پخت، شیرینی‌ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شوند. حالا لبه‌های شیرینی‌ها را داخل شکلات ذوب‌شده یا گاناش شکلاتی بزنید و آن‌ها را با پودر نارگیل یا پودر پسته تزیین کنید. برای اینکه روکش شکلاتی سفت شود، شیرینی‌ها را چند دقیقه در یخچال بگذارید. حالا شیرینی‌های نعل اسبی خوش‌مزه شما آماده سرو است.

شیرینی بادامی

شیرینی بادامی نه‌‌تنها خوش‌مزه است، بلکه ظاهری زیبا و رنگ و لعابی خاص دارد؛ به همین دلیل، معمولا برای عید نوروز و همچنین، پذیرایی در مهمانی‌ها و مجالس تهیه می‌شود. این شیرینی منحصربه‌فرد با نام کوکیز بادامی هم شناخته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شیرینی بادامی

  • آرد سفید: ۲۵۰ گرم
  • پودر بادام: ۵۰ گرم
  • پودر قند: ۸۰ گرم
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • نمک: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • بادام (برای تزیین): به مقدار لازم

شیرینی بادامی. منبع عکس: وب‌سایت سلام دنیا. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت سلام دنیا. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی بادامی

  • مرحله اول: ابتدا آرد، پودر بادام و نمک را داخل کاسه‌ای بریزید و خوب مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: در ظرفی دیگر، کره را با پودر قند ترکیب کنید و آن‌قدر هم بزنید تا بافتی نرم پیدا کند و کرمی شود.
  • مرحله سوم: در ظرفی جداگانه، تخم‌مرغ و وانیل را مخلوط کنید. سپس، آن را به ترکیب کره و پودر قند اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: ترکیب آرد، نمک و پودر بادام را کم‌کم به مواد دیگر بیفزایید و آن‌ها را هم بزنید تا خمیر یکدست و لطیفی شکل بگیرد.
  • مرحله پنجم: خمیر را روی سطحی صاف باز کنید و با قالب‌های مختلف به دلخواه خود برش بزنید. سپس، در وسط هر شیرینی، یک بادام قرار دهید تا جذاب‌تر شود.
  • مرحله ششم: حالا فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. در سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینی‌ها را با فاصله مناسب روی آن بچینید.
  • مرحله هفتم: در نهایت، سینی را در فر قرار دهید. پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، شیرینی‌های بادامی شما آماده سرو است.

شیرینی کنجدی شکلاتی

شیرینی کنجدی شکلاتی، ترکیبی از طعم‌های دل‌پذیر کنجد و شکلات دارد. این شیرینی به دلیل سادگی و طعم لذیذ، همیشه انتخابی محبوب برای پذیرایی از مهمان‌ها به شمار می‌رود.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کنجدی شکلاتی

  • آرد: ۱۷۵ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • روغن: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۵۰ گرم
  • کنجد: ۵۰ گرم
  • وانیل: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • نمک: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • شکلات: به مقدار لازم

شیرینی کنجدی شکلاتی. منبع عکس: وب‌سایت راسخون. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت راسخون. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی کنجدی شکلاتی

  • مرحله اول: ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و بگذارید کاملا گرم شود.
  • مرحله دوم: روغن، پودر قند و وانیل را در کاسه‌ای بریزید و با همزن به‌مدت ۵ دقیقه خوب هم بزنید.
  • مرحله سوم: حالا زرده تخم‌مرغ را به مواد اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید. سپس، کنجد را به مواد مخلوط‌شده اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: آرد را الک کنید و آن را به‌تدریج به ترکیب اضافه کنید تا خمیری یکدست به دست بیاید.
  • مرحله پنجم: خمیر را درون کیسه فریزر بگذارید و به‌‌مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله، خمیر را از یخچال خارج کنید و آن را روی سطحی صاف بین دو لایه نایلون پهن کنید. بعد شیرینی‌ها را با قالب‌های دلخواه برش بزنید و در سینی فر بچینید.
  • مرحله هفتم: در آخر، شیرینی‌ها را به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر بپزید. پس از این کار می‌توانید شیرینی‌های خنک‌شده را با شکلات ذوب‌شده و کنجد تزیین کنید.

شیرینی الماسی

شیرینی الماسی، یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌ها در عید نوروز است. برای تهیه این شیرینی می‌توانید از ساده‌ترین مواد موجود در خانه استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی الماسی

  • کره یا روغن جامد: ۲۰۰ گرم
  • پودر قند: ۱۶۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • آرد قنادی: ۴۵۰ گرم
  • پودر کاکائو: ۴ قاشق غذاخوری
  • شکلات صبحانه: به مقدار لازم
  • شکر برای روی شیرینی: به مقدار لازم

شیرینی الماسی. منبع عکس: وب‌سایت سرآشپز پاپیون. عکاس: پارمیس

منبع عکس: وب‌سایت سرآشپز پاپیون. عکاس: پارمیس

طرز تهیه شیرینی الماسی

  • مرحله اول: نخست، کره را به‌صورت مکعبی خرد کنید و در ظرفی مناسب بریزید. سپس، پودر قند الک‌شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله دوم: تخم‌مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و دوباره حدود ۳ دقیقه هم بزنید تا ترکیبی یکدست به دست بیاید.
  • مرحله سوم: حالا پودر کاکائو را کم‌کم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله چهارم: آرد را الک کنید و به‌آرامی به مخلوط اضافه کنید. سپس، با دستانتان آن را کمی ورز دهید تا مواد کاملا ترکیب شوند.
  • مرحله پنجم: اکنون ۱ قاشق غذاخوری از خمیر را بردارید و آن را گرد کنید. سپس، وسط آن را با انگشتتان فشار دهید تا حفره‌ای کوچک ایجاد شود. این کارها را با باقی‌مانده خمیر هم انجام دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله، فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. بعد سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌ها را با فاصله روی آن بگذارید. سینی را درون فر قرار دهید تا شیرینی‌ها به‌مدت ۲۰ دقیقه بپزند.
  • مرحله هفتم: در نهایت، شیرینی‌ها را از فر خارج کنید و پس از خنک‌شدن، حفره‌های وسط آن‌ها را با شکلات صبحانه پر کنید. شما می‌توانید با توجه به سلیقه خود، حفره شیرینی‌ها را با مواد دیگری همچون مربا، مارمالاد و خامه هم پر کنید.

شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی، یکی از شیرینی‌های ویژه نوروز است که در شهرهای قزوین، مشهد و مناطق شمالی ایران محبوبیت زیادی دارد. این شیرینی خوش‌مزه از مواد ساده‌ای تشکیل شده است و در انواع مختلفی چون ساده، زعفرانی و کاکائویی تهیه می‌شود. یکی از بهترین ویژگی‌های شیرینی پادرازی، ماندگاری زیاد آن است؛ به‌طوری که می‌توانید آن را تا دو هفته در ظرف دربسته نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی

  • آرد سفید قنادی: ۱ و یک‌سوم پیمانه
  • روغن: ۱۴۰ گرم
  • پودر قند: ۱۵۰ گرم
  • پودر هل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو: ۱ قاشق سوپ‌خوری

شیرینی پادرازی. منبع عکس: وب‌سایت آشپزی. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت آشپزی. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی پادرازی

  • مرحله اول: پودر قند الک‌شده و روغن را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید. سپس، پودر هل را به مواد اضافه کنید و همه را با همزن هم بزنید.
  • مرحله دوم: حالا آرد سفید را هم الک‌ کنید و به‌آرامی به مخلوط اضافه کنید. سپس، خمیر به‌دست‌آمده را با چرخ گوشت چرخ کنید تا مواد به‌خوبی با هم ترکیب شوند و بافت نرم‌تر و یکنواخت‌تری پیدا کنند.
  • مرحله سوم: در این مرحله، نیمی از خمیر را جدا کنید و پودر کاکائوی الک‌شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: هر دو قسمت خمیر را جداگانه در نایلون بپیچید و به‌مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این زمان، خمیرها را ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: خمیر آماده‌شده را به‌صورت شیرینی‌های (وسط آن پهن و دو انتهای آن مخروطی) در بیاورید و آن‌ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید.
  • مرحله ششم: فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد روشن و گرم کنید. شیرینی‌ها را به‌مدت ۱۵ دقیقه در فر بپزید. پس از پختن و خنک شدن شیرینی‌ها می‌توانید آن‌ها را سرو کنید.

شیرینی پنجره‌ای

شیرینی پنجره‌ای، خوراکی خوش‌مزه‌ای با ریشه‌ هندی است که طرز تهیه‌ ساده‌ای دارد. این شیرینی ترد و خوش‌عطر را می‌توان برای جشن‌ها، مناسبت‌ها و پذیرایی نوروز آماده کرد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره‌ای

  • گلاب: یک‌دوم پیمانه
  • نشاسته: ۷۵ گرم
  • تخم‌مرغ: ۵ عدد
  • شیر سرد: ۱ پیمانه
  • آرد سفید گندم: ۷۵ گرم
  • پودر قند، پودر هل و پودر پسته (برای تزیین): به مقدار دلخواه

شیرینی پنجره ای. منبع عکس: وب‌سایت دیجی‌کالا. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت دیجی‌کالا. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای

  • مرحله اول: ابتدا، نشاسته و شیر سرد را در کاسه‌ای ترکیب کنید. سپس، تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله دوم: آرد الک‌شده را به‌تدریج به ترکیب بیفزایید و هم بزنید. بعد، گلاب را هم به مخلوط اضافه کنید.
  • مرحله سوم: روغن را در تابه مناسبی گرم کنید. قالب نان پنجره‌ای را در روغن داغ قرار دهید و کمی بعد، قالب را در بیاورید و تا نیمه در مایه شیرینی فرو ببرید. پس از آن، دوباره قالب را درون روغن بگذارید تا شیرینی جدا شود.
  • مرحله چهارم: پس از پخت کامل، شیرینی‌های پنجره‌ای را روی صافی بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها جدا شود.
  • مرحله پنجم: در این مرحله می‌توانید شیرینی‌ها را با پودر شکر، پودر هل و پودر پسته تزیین کنید.

شیرینی ملکه بادام

شیرینی ملکه بادام، یکی از شیرینی‌های قدیمی و محبوبی است که به‌دلیل طعم فوق‌العاده و ظاهر بسیار زیبا، در جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف مثل عید نوروز سرو می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شیرینی ملکه بادام

  • آرد: ۲۲۵ گرم
  • کره: ۱۳۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • بیکینگ پودر: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • پودر قند: ۱۰۰ گرم
  • خامه: ۱ قاشق سوپ‌خوری برای لایه اصلی و ۲۵۰ گرم برای رویه
  • نمک: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • شیر: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • وانیل: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۵۰ گرم
  • عسل: ۷۰ گرم
  • خلال بادام: ۱۵۰ گرم
  • زعفران: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته یا پودر نارگیل: به مقدار لازم

شیرینی ملکه بادام. منبع عکس: وب‌سایت فرارو. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت فرارو. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام

  • مرحله اول: نخست، پودر قند، تخم‌مرغ، وانیل، خامه، نمک و ۸۰ گرم از کره را در کاسه‌ای با هم ترکیب کنید.
  • مرحله دوم: شیر و بیکینگ پودر را به مواد اضافه و مخلوط کنید. سپس، آرد را کم‌کم به مخلوط بیفزایید و هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.
  • مرحله سوم: فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. حالا خمیر را روی سینی چرب‌شده پهن کنید و بعد، سینی را به‌مدت ۲۰ دقیقه در فر که از قبل گرم کرده‌اید، قرار دهید.
  • مرحله چهارم: حالا برای تهیه مواد رویه، خامه، شکر، خلال بادام و ۵۰ گرم کره باقی‌مانده را در ظرفی جداگانه ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس، زعفران حل‌شده و عسل را هم به مواد اضافه کنید و بعد از جوش آمدن مواد، حرارت را خاموش کنید.
  • مرحله پنجم: خمیر پخته‌شده را از فر خارج کنید و مواد رویه را روی آن بریزید. اکنون شیرینی‌ها را دوباره ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا رویه آن طلایی شود.
  • مرحله ششم: پس از پختن و خنک شدن شیرینی‌ها، آن‌ها را به‌شکل مربع برش بزنید و با پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید.

نان چای قزوینی

نان چای قزوینی، شیرینی سنتی لذیذی است که بافتی نرم و لطیف دارد. این شیرینی برای پذیرایی از آن دسته از مهمانان نوروزی مناسب است که به خوراکی‌های سنتی علاقه‌مندند. تهیه این شیرینی نیز کار چندان سختی نیست.

مواد لازم برای تهیه نان چای قزوینی

  • آرد قنادی: ۳ پیمانه
  • پودر قند: یک‌دوم پیمانه
  • کره: یک‌دوم پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • ماست: ۲ قاشق غذاخوری
  • عسل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کنجد: به مقدار لازم

نان چای قزوینی. منبع عکس: وب‌سایت باشگاه خبرنگاران جوان. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت باشگاه خبرنگاران جوان. عکاس: نامشخص

طرز تهیه نان چای قزوینی

  • مرحله اول: فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و بگذارید گرم شود.
  • مرحله دوم: کره ذوب‌شده و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا مخلوطی نرم و یکدست به دست بیاید.
  • مرحله سوم: حالا زرده تخم‌مرغ، زعفران دم‌کرده، ماست و هل را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و به‌مدت ۲ دقیقه هم بزنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله، بیکینگ پودر و آرد را در دو مرحله به مواد اضافه و به‌خوبی مخلوط کنید تا خمیری نرم به دست بیاید.
  • مرحله پنجم: خمیر را روی تخته‌ای تمیز ورز دهید. وقتی خمیر به دستتان نچسبید، آن را در نایلون بپیچید و به‌مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله ششم: روی سینی فر، کاغذ روغنی بگذارید. سپس، خمیر را قالب بزنید و روی سینی قرار دهید.
  • مرحله هفتم: اکنون زرده تخم‌مرغ، زعفران، ماست و عسل را مخلوط کنید و روی شیرینی‌ها بمالید. سپس، مقداری کنجد برای تزیین روی آن‌ها بپاشید.
  • مرحله هشتم: سینی را به‌مدت ۳۰ دقیقه در فر بگذارید تا شیرینی‌ها بپزند.

شیرینی قرابیه

قرابیه شیرینی خوش‌مزه و معروفی است که در مناطق مختلف ایران و در کشورهای همسایه مانند ترکیه تهیه می‌شود. این شیرینی خاص و مجلسی، تنوع زیادی دارد که شامل قرابیه‌های گردویی، نارگیلی، یونانی، دانه قهوه، پرتقالی، سیب و دارچین است. شیرینی قرابیه، یکی از گران‌ترین شیرینی‌های تبریزی محسوب می‌شود؛ اما شما می‌توانید این شیرینی را خودتان در خانه آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه

  • بادام خام پوست‌گرفته (برای تهیه آرد بادام): ۱۵۰ گرم
  • شکر: ۲۰۰ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • مغز پسته، بادام و شکر (برای تزیین): به مقدار دلخواه

شیرینی قرابیه. منبع عکس: وب‌سایت آلامتو. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت آلامتو. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی قرابیه

  • مرحله اول: فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و بگذارید به‌مدت ۳۰ دقیقه گرم شود.
  • مرحله دوم: بادام‌ها را در غذاساز خرد کنید یا آن‌ها را در کیسه‌ای پلاستیکی بریزید و با وسیله‌ای بکوبید تا ریز شوند.
  • مرحله سوم: بادام‌های خردشده، شکر، وانیل و سفیده تخم‌مرغ را در کاسه‌ای بریزید و با هم ترکیب کنید.
  • مرحله چهارم: مواد مخلوط‌شده را دو بار از چرخ گوشت با دنده ریز عبور دهید.
  • مرحله پنجم: حالا خمیر قرابیه را کمی ورز دهید. توجه داشته باشید که خمیر این شیرینی باید نرم و سفیدرنگ باشد. اگر خمیر سفت شده بود، ۱ سفیده تخم‌مرغ دیگر به آن اضافه کنید و با غذاساز، مواد را مخلوط کنید تا نرم و یکدست شود.
  • مرحله ششم: در سینی فر، کاغذ روغنی بگذارید. سپس، بخشی از خمیر را با قاشق بردارید و شیرینی‌ها را با فاصله یکسان در سینی بچینید.
  • مرحله هفتم: برای تزیین شیرینی‌ها، پسته و بادام خردشده را با شکر مخلوط کنید و کمی از این مخلوط را روی هر شیرینی بپاشید.
  • مرحله هشتم: سینی را در فر به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا شیرینی‌ها کامل بپزند و طلایی شوند.
  • مرحله نهم: بعد از گذشت زمان پخت، شیرینی‌ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک‌ شود.

باقلوا

باقلوا یکی از شیرینی‌های سنتی محبوب در ایران و خاورمیانه است که با لایه‌های خمیر، آجیل‌ مغز خردشده و شربت تهیه می‌شود. این شیرینی در شهرهایی مانند تبریز، یزد، قزوین و کاشان تهیه و به‌مناسبت عید نوروز و جشن‌های دیگر سرو می‌شود. اصالت باقلوا به آسیای میانه و قفقاز بازمی‌گردد و مشهورترین نوع آن را می‌توان در ترکیه و باکو یافت. در این مطلب، قصد داریم به یکی از پرطرفدارترین نوع باقلوا در ایران، یعنی باقلوای تبریزی اشاره کنیم.

مواد لازم برای تهیه باقلوا

  • خمیر فیلو یا یوفکا: به مقدار لازم
  • مغز پسته: ۲۰۰ گرم
  • مغز گردو: ۲۰۰ گرم
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • شکر: یک‌چهارم پیمانه
  • کره ذوب‌شده: ۵۰ گرم

مواد لازم برای شهد باقلوای تبریز

  • شکر: سه‌چهارم پیمانه
  • آب: سه‌چهارم پیمانه
  • عسل: سه‌چهارم پیمانه

باقلواب پسته ای. منبع عکس: وب‌سایت فرارو. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت فرارو. عکاس: نامشخص

طرز تهیه باقلوا

  • مرحله اول: فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  • مرحله دوم: پسته و گردو را جداگانه در غذاساز خرد کنید. مقداری از پسته را برای تزیین کنار بگذارید و باقی‌مانده آن را با گردوی خردشده، دارچین، هل و شکر ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: قالب را با کره چرب کنید. یک لایه خمیر یوفکا را کف قالب پهن کنید و روی آن کره بمالید. این کار را با لایه دیگر از خمیر تکرار کنید. حالا مقداری از مخلوط پسته و گردو را روی خمیر بریزید. دوباره یک لایه خمیر روی آن قرار دهید و با کره چرب کنید. این مراحل را تکرار کنید تا مواد میانی تمام شوند. روی آخرین لایه خمیر را هم با کره چرب کنید.
  • مرحله چهارم: حالا لایه‌های خمیر را در قالب با چاقوی تیز به‌‌شکل لوزی برش بزنید. سپس، قالب را به‌مدت ۴۵ دقیقه در فر بگذارید تا این شیرینی‌ها به رنگ طلایی در بیایند.
  • مرحله پنجم: برای تهیه شهد باقلواها، شکر، آب و عسل را در قابلمه‌ای روی حرارت ملایم ترکیب کنید و برای ۵ دقیقه بجوشانید تا شهدی نسبتا غلیظ به دست بیاید.
  • مرحله ششم: بعد از طلایی شدن باقلواها، آن‌ها را از فر بیرون بیاورید و با چاقوی تیز، برش‌ها را عمیق‌تر کنید تا کاملا از هم جدا شوند. حالا اجازه دهید شیرینی‌ها در دمای محیط کاملا خنک شوند.
  • مرحله هفتم: شهد داغ را کم‌‌کم روی باقلواهای خنک‌شده بریزید تا کاملا جذب و طعم شیرینی آن‌ها یکدست شود. بعد از اینکه شهد به خورد باقلوا‌ها رفت، آن‌ها را با پودر پسته تزیین کنید و از عطر و طعم دل‌پذیر این شیرینی خوش‌مزه لذت ببرید.

شیرینی بیسکویتی

شیرینی بیسکویتی با توجه به بافت شکننده و تردی که دارد، این‌‌گونه نام‌گذاری شده است. این خوراکی خوش‌مزه، ماندگاری زیادی دارد و برای پذیرایی در روزهای نوروز مناسب است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی بیسکویتی

  • بیسکویت پتی‌ بور: ۴ بسته
  • پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۳ قاشق غذاخوری
  • شیر: ۱ استکان
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • وانیل: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • بادام زمینی یا مغز گردو: به مقدار دلخواه
  • پودر نارگیل یا کنجد: به مقدار دلخواه

شیرینی بیسکوییتی. منبع عکس: وب‌سایت راسخون. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت راسخون. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی بیسکویتی

  • مرحله اول: بیسکویت‌های پتی بور را خرد کنید و در کاسه‌ای بریزید. سپس، گردو یا بادام‌زمینی خردشده را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله دوم: در ظرفی جداگانه، تخم‌مرغ‌ها را با وانیل ترکیب کنید و بعد مخلوط آن‌ها را به مواد قبلی اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله سوم: در ظرف دیگر، شیر، پودر کاکائو و شکر را مخلوط کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد به‌طور کامل، حل شود و به غلظت مناسب برسد.
  • مرحله چهارم: اجازه دهید مخلوط کاکائویی خنک شود. سپس، آن را به مخلوط بیسکویت اضافه و مواد را با یکدیگر کاملا ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله، یک ورقه فویل روی سطح صاف قرار دهید و مقداری پودر نارگیل روی آن بریزید. سپس، خمیر را روی فویل پهن کنید و به‌آرامی آن را رول کنید. بعد، رول را در دمای محیط قرار دهید تا فرم بگیرد.
  • مرحله ششم: پس از استراحت خمیر، آن را از فویل خارج کنید و رول را با لایه‌ای از پودر نارگیل یا کنجد بپوشانید.
  • مرحله هفتم: در آخر، رول را با چاقویی تیز برش دهید و سرو کنید.

شیرینی کوکی مخملی

شیرینی کوکی مخملی، یکی از جذاب‌ترین شیرینی‌های نوروزی است که معمولا با رنگ‌های مختلف خوراکی تزیین می‌شود. تهیه این شیرینی خوش‌طعم در خانه، کار پیچیده‌ای نیست و می‌توانید به‌راحتی آن را درست کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کوکی مخملی

  • کره: ۱۲۵ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • پودر قند: ۶۵ گرم
  • رنگ ژله‌ای قرمز: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • آرد شیرینی‌پزی: ۱۳۰ گرم
  • آرد نخودچی: ۵۵ گرم
  • آرد برنج: ۷۵ گرم
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • شکلات سفید: به مقدار لازم

کوکی مخملی. منبع عکس: وب‌سایت لوازم قنادی نارمیلا. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت لوازم قنادی نارمیلا. عکاس: نامشخص

طرز تهیه شیرینی کوکی مخملی

  • مرحله اول: ابتدا کره و تخم‌مرغ را به دمای محیط برسانید.
  • مرحله دوم: حالا کره و پودر قند الک‌شده را با همزن، خوب هم بزنید تا کش‌دار و کرم‌‌‌رنگ شود.
  • مرحله سوم: تخم مرغ را در ظرفی جداگانه هم‌ بزنید و به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: حالا وانیل و رنگ خوراکی را هم به مواد بیفزایید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله، به‌تدریج آرد سفید و بیکینگ پودر را به ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله ششم: حالا آرد برنج و آرد نخودچی را روی مخلوط بریزید و دوباره هم بزنید.
  • مرحله هفتم: خمیر به‌دست‌آمده را با دستانتان ورز دهید تا یکدست شود. سپس، آن را روی سطحی صاف با وردنه باز کنید و با قالب به خمیر شکل بدهید.
  • مرحله هشتم: اکنون، شیرینی‌ها را در پودر ژله یا پودر قند بغلتانید. بعد، آن‌ها را در سینی فر بچینید و در وسط هرکدام، یک حفره ایجاد کنید.
  • مرحله نهم: فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. شیرینی‌ها را در فر قرار دهید و به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا بپزید.
  • مرحله دهم: بعد از پخت شیرینی‌ها، آن‌ها را کنار بگذارید و پس از اینکه خنک شدند، حفره‌های شیرینی‌ها را با شکلات سفید پر کنید.

سوالات متداول

شیرینی‌های عید کدامند؟

شیرینی‌های عید شامل شیرینی نخودچی، شیرینی نارگیلی، شیرینی بهشتی، شیرینی برنجی کرمانشاهی، شیرینی پفکی گردویی، شیرینی برشتوک شکلاتی، شیرینی مشهدی، شیرینی کشمشی، شیرینی نعلی، شیرینی بادامی، شیرینی کنجدی شکلاتی، شیرینی الماسی، شیرینی پادرازی، شیرینی پنجره‌ای، شیرینی ملکه بادام، نان چای قزوینی، شیرینی قرابیه، باقلوا، شیرینی بیسکویتی و شیرینی کوکی مخملی است.

کدام شیرینی‌ها در عید نوروز مرسوم‌تر هستند؟

در عید نوروز، شیرینی‌هایی مانند شیرینی نخودچی، شیرینی نارگیلی، شیرینی بهشتی، شیرینی برشتوک شکلاتی و باقلوا مرسوم‌تر است.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های عید نوروز کدامند؟

شیرینی نخودچی با طعمی ملایم و بافتی پودری، شیرینی بهشتی با بافتی نرم و باقلوا با لایه‌های نازک و طعمی خاص از خوش‌مزه‌ترین شیرینی‌های عید نوروز به شمار می‌روند.

دیدگاه شما چیست؟