غذا و نوشیدنی

ترندهای غذایی ۲۰۲۵

  • 20 بهمن 1403

در این مطلب، ترندهای غذایی سال ۲۰۲۵ میلادی را به شما معرفی خواهیم کرد.

در سال‌های اخیر، ترندهای غذایی به‌شدت تحت‌تاثیر بحران هزینه‌های زندگی و سایه طولانی همه‌گیری جهانی (پاندمی کرونا) قرار گرفت؛ اما در سال ۲۰۲۵ میلادی می‌توان نشانه‌هایی از بازگشت مردم به سرگرمی و لذت بردن از غذا را دید. خرید ساندویچ‌های گران و پرحجم برای ناهار و نوشیدنی‌های لیمویی دست‌ساز یا خوردن چیپس در رستورانی لوکس، مواردی است که نشان می‌دهد مردم عادت‌های قدیمی را کنار گذاشته‌اند و دوباره از غذا خوردن لذت می‌برند.

همان‌طور که در گذشته، آشپزها، خرده‌فروشان و شخصیت‌های تاثیرگذار در جهان غذا به برخی از غذاها و طعم‌های غیرقابل‌انتظار جان تازه‌ای بخشیده‌اند، شبکه‌های اجتماعی نیز (مانند تیک‌تاک) تاثیر قابل‌توجهی بر آن چیزی دارند که می‌خوریم؛ تا حدی که بسیاری از ترندهای غذایی، مستقیم از این پلتفرم‌ها به قفسه سوپرمارکت‌ها رسیده‌اند.

از نوشیدنی‌های شفاف تا نوشیدنی‌های مخصوص کشور کره، این خلاصه‌ای از چیز‌هایی است که در ۱۲ ماه آینده بیشتر خواهیم خورد.

ترندهای غذایی سال ۲۰۲۵ میلادی:

ساندویچ‌های سوپر شارژ (Supercharged sandwiches)

ساندویچ‌های گورمت (Gourmet)، چیز جدیدی نیست. این مدل ساندویچ‌ها، نوعی ساندویچ لوکس و باکیفیت محسوب می‌شود که در آن‌ها از مواد اولیه درجه یک و خاص استفاده شده است. اخیرا ساندویچ‌های سوپر شارژ، وعده ناهار را در سراسر بریتانیا متحول کرده‌اند.

در سال ۲۰۲۵ میلادی، افتتاحیه پرهیاهوی فروشگاهی به نام «ساندویچ، ساندویچ» (Sandwich Sandwich) در لندن که ساندویچ‌های پیچیده و خاص درست می‌کرد، صف‌هایی طولانی ایجاد کرد. همچنین، برندهایی مانند روگ سارنیز (Rogue Sarnies) و دومز سابز (Dom’s Subs) در لندن، فت پتس (Fat Pat’s) در منچستر و سیلورز دلی (Silver’s Deli) در لیدز به‌دلیل ارائه ساندویچ‌هایی در سطح غذاهای رستورانی، طرفداران بسیاری پیدا کرده‌اند.

ساندویچ‌های سوپر شارژ

به نظر می‌رسد روند محبوبیت ساندویچ‌های بزرگ تا حد زیادی تحت‌تاثیر رسانه‌های اجتماعی است؛ تا جایی که ساندویچ‌های بزرگ و خلاقانه به‌شدت محبوب و خلاقیت‌های جدید در این زمینه به‌سرعت وایرال می‌شوند. در یکی از جدیدترین نوآوری‌ها در این روند، تابستان گذشته، فروشگاه سون برادرز گورمت (Seven Brothers Gourmet) در نیویورک با ساندویچ خیارشور خود غوغایی به پا کرد. در این ساندویچ، نان با یک خیارشور بزرگ ورقه‌شده جایگزین شده بود. علاوه‌بر این، ساندویچ‌های خردشده (chopped sandwiches) که مواد آن پیش از قرار گرفتن در نان، خرد و مخلوط می‌شوند، به یکی از ترندهای ثابت تیک‌تاک در آمریکا بدل شده است.

فروشگاه ساندویچ ساندویچ قصد دارد در سال ۲۰۲۵ میلادی، بزرگ‌ترین فروشگاه ساندویچ بریتانیا را در خیابان فنچورچ (Fenchurch Street) لندن راه‌اندازی کند. علاوه‌بر این، پنینی‌های افسانه‌ای برند دی سانتیس (De Santis) میلان نیز قصد دارند وارد پایتخت بریتانیا شوند.

چیپس در منوی رستوران‌ها (Crisps on restaurant menus)

چیپس‌ها میان‌وعده‌ای جدید و داغ در منوی رستوران‌های لندن است که سرآشپزها آن را به سطح خوراکی لذیذ و باکیفیت ارتقا داده‌اند. یکی از افتتاحیه‌های جذاب امسال، افتتاحیه رستوران اوما/آگورا (Oma/Agora) در پل لندن بود که چیپس سیب‌زمینی داغ را همراه با دیپ‌های تازه یونانی سرو می‌کرد. دقیقا آن سمت رودخانه تیمز (River Thames)، رستوران تکلاس (Toklas) چیپس خانگی با طعم نمک و پونه کوهی دارد که هنگام سرو، چاشنی و سس صدف (mussels escabeche) روی آن‌ها می‌ریزد.

چیپس سیب‌زمینی شیرین

رستوران جولای (July) در محله فیتزرویا (Fitzrovia) لندن، چیپس‌هایی با ادویه‌های مخلوط کاری‌ورست (currywurst spice mix- ادویه‌های سوسیس کاری آلمانی) سرو می‌کند. رستوران ترکی لیدی (Leydi) نیز چیپس‌هایی ارائه می‌دهد که با ادویه بهارات (ادویه‌ای مخلوط که در آشپزی خاورمیانه و یونانی استفاده می‌شود)، سماق، سیر و جعفری طعم‌دار شده‌اند.

نودل‌های فوری لوکس (Pimped-up instant noodles)

وقتی صحبت از میان‌وعده‌های سریع به میان می‌آید، نودل‌های فوری به لطف ترندی در تیک‌تاک دوباره به مرکز توجه برگشته‌اند؛ ترندی که این غذا را با چاشنی‌های لوکس و جذاب ارتقا داده است. براساس گزارش وبسایت گروه مواد غذایی اوکادو (Ocado)، فروش نودل‌های فوری در بریتانیا تا ۵۰ درصد و جست‌وجو برای چاشنی‌هایی مانند روغن چیلی، نوری (nori - جلبک دریایی خشک‌شده) و پیاز سرخ‌شده نیز افزایش یافته است.

نودل‌های فوری لوکس

در شبکه‌های اجتماعی، برخی از ساده‌ترین دستور پخت‌ها برای نودل‌های فوری، نسخه‌ای ساده با سیر، کره، تخم‌مرغ و سس سویا است. علاوه‌بر این، غذای رامن کاربونارا (ramen carbonara) که با نودل‌های فوق‌العاده تند کره‌ای برند محبوب بولداک (Buldak) درست می‌شود، محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.

کافه‌کتاب‌ها (Bookshop bars)

در سال ۲۰۲۴، کافه‌موسیقی‌ها به‌عنوان اتفاقی جدید مورد توجه مردم قرار گرفتند؛ اما در سال ۲۰۲۵ میلادی، نوبت به کافه‌کتاب‌ها رسیده است؛ مجموعه‌هایی با فضاهای چندمنظوره که به‌عنوان کتاب‌فروشی، کافه و کتابخانه فعالیت می‌کنند. در این کافه‌ها که پاسخی آنالوگ به سیطره جهان دیجیتال است، بعد از ساعت ۵ عصر، استفاده از لپ‌تاپ و اینترنت ممنوع است و به‌جای آن، رویدادها و جلسات کتاب‌خوانی برگزار و نوشیدنی‌های ویژه‌ای سرو می‌شود.

 کافه‌کتاب لیز (Liz’s Book Bar) در بروکلین با نوشیدنی‌های دست‌ساز و کافه‌کتاب گلدن ساردین (Golden Sardine) با منویی مملو از نوشیدنی‌های تخصصی ازجمله مطرح‌ترین کافه‌کتاب‌ها هستند.

کافه کتاب‌های لندن

بریتانیا نیز هم‌زمان با گسترش کافه‌کتاب‌ها، با کتاب‌فروشی‌هایی همچون گالپ فیکشن (Gulp Fiction) در آکسفورد، بوک بار (BookBar) در فینزبری پارک و لست بوک‌استور (The Last Bookstore) در گلاسکو به این عرصه پا گذاشته است. در این میان، کتاب‌فروشی لست بوک‌استور علاوه‌بر عرضه ۸ هزار جلد کتاب، منویی از نوشیدنی‌ها با زمینه ادبی و بشقاب‌های کوچک خوراک ارائه می‌دهد.

هات‌داگ‌ها (Haute Dogs)

هات‌داگ همیشه یکی از غذاهای محبوب در ایالات متحده بوده است. این غذا برای مدت کوتاهی در سال ۲۰۱۲ میلادی در بریتانیا نیز طرفدارانی پیدا کرد. این اتفاق هم‌زمان با افتتاح کافه بابلداگز (Bubbledogs) بود که هات‌داگ و نوشیدنی سرو می‌کرد (این رستوران در سال ۲۰۲۰ میلادی تعطیل شد)؛ بااین‌حال، همچنان در سال ۲۰۲۵ میلادی، نشانه‌هایی از محبوبیت مجدد هات‌داگ در میان مردم وجود دارد.

 ازجمله نشانه‌های ترند شدن هات‌داگ می‌توان به افتتاح رستوران هات‌داگز بای تری دارلینگز (Hot Dogs by Three Darlings) با مدیریت جیسون آترتون (Jason Atherton) در فروشگاه بزرگ هرودز (Harrods) اشاره کرد. در این رستوران، هات‌داگ‌های گورمت بسیار لذیذ تگزاسی-مکزیکی (The Texican) سرو می‌شود که با ترکیباتی مانند گوآکاموله (guacamole- سسی بر پایه آووکادو)، چیپوتل (chipotle - نوعی فلفل تند) و چیپس تورتیا (tortilla chips- چیپسی بر پایه ذرت) تزیین شده است.

هات‌داگ‌های محبوب

رستوران انجل (Engel)، یکی دیگر از گزینه‌های صرف هات‌داگ در لندن است. در این رستوران، هات‌داگ آلمانی را با چاشنی‌هایی مانند سس مایونز با طعم ترافل (ترافل نوعی قارچ است که از عصاره یا روغن آن برای طعم‌دار کردن سس استفاده می‌کنند)، پنیر گرویر (gruyere)، مربای انجیر و پیاز سرخ‌شده روی چرخ‌دستی‌هایی مخصوص سرو می‌کنند. علاوه‌بر این، کافه کوییل در منوی خود، هات‌داگی با ترکیب پنیر و فوندوی خردل دارد.

در سال ۲۰۲۵، مجموعه ریک (Rake) در اقامتگاهی در کامپتون آرمز (The Compton Arms) در ایسلینگتون (Islington) مستقر خواهد شد و سوسیس هات‌داگ کامبرلند (Cumberland) با سس گریوی فرانسوی (Gravy- نوعی سس با عصاره گوشت) سرو خواهد کرد.

جلبک‌های دریایی ویژه (Specialist Seaweed)

در گزارش غذاها و نوشیدنی‌های پرطرفدار سال ۲۰۲۵ میلادی، فروشگاه هول فودز مارکت (Whole Foods Market)، انواع جلبک‌ها مانند سی‌ ماس (Sea Moss) و داک وید (Duck Weed) را به‌عنوان خوراکی‌هایی با محبوبیت روز‌افزون معرفی کرده است؛ این خوراکی‌ها به‌دلیل مفید بودن برای سلامتی و پایداری محیط‌زیستی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

در ایالات متحده نیز محصولات جدید حاوی جلبک مانند آب‌ انبه با سی ماس، سس سالسای کلپ (Kelp Salsa) و آب‌نبات‌های جویدنی سی‌ ماس به بازار آمده‌اند.

محبوب‌ترین غذاها با جلبک دریایی

در بریتانیا نیز تعداد علاقه‌مندان جلبک رو‌ به افزایش است. مثلا از مزرعه جلبک پایدار کارـ وای ـ مور (Car-Y-Mor) در شهر ولز (Wales)، محصولاتی متنوع مانند کچاپ جلبک، پستو جلبک و مخلوط ادویه جلبک به بازار آمده است.

سرآشپزهای مطرح نیز از جلبک در غذاهایشان استفاده می‌کنند؛ به‌عنوان مثال، توموس پری (Tomos Parry) از جلبک دریایی کلپ کار ـ وای ـ مور در املت خرچنگ معروف خود در رستوران مونتین (Mountain) استفاده می‌کند. همچنین، سایمون روگان (Simon Rogan) در رستوارن اولیس (Aulis)، دسر کاستارد جلبک دریایی را با ترکیبی از تاندون‌ها، قارچ اسکاتلندی جی رولز (Scottish Girolles) و عصاره رست بیف (Roasted Beef Broth) سرو می‌کند.

ماسا (Masa)

سرآشپزهای سراسر آمریکا به استفاده مجدد از ماسا (Masa)، خمیر ذرت مخصوصی روی آورده‌اند که یکی از اصلی‌ترین عناصر آشپزی مکزیک محسوب می‌شود. برای تهیه ماسا، از دانه‌های ذرت ده‌ها گونه ذرت بومی (Heirloom Corn) استفاده می‌شود که در مکزیک رشد می‌کنند. این ذرت‌ها برای یک شب در محلولی قلیایی خیسانده و سپس آسیاب می‌شوند. خمیر حاصل از آن را برای تهیه تورتیاهای (tortillas- نوعی نان ذرت) خوش‌مزه و مغذی استفاده می‌کنند.

این موج جدید استفاده از ماسا توسط رستوران‌هایی مانند کومال (Komal) در لس‌آنجلس هدایت می‌شود؛ جایی که ماسا یا تورتیاهای تازه به‌صورت وزنی ارائه می‌شود و تاکوهایی (tacos) از تاکوفروشی مجاور سرو می‌کند. تاکو ازجمله غذاهای سنتی مکزیکی محسوب می‌شود که نان تورتیایی را با مواد متنوعی ازجمله گوشت، سبزیجات، لوبیاسبز، غذاهای دریای و پنیر پر می‌کنند.

خوراک تاکوی مکزیکی

در لاس‌وگاس، دی جی فلورس (DJ Flores)، سرآشپزی که تا مرحله نیمه‌نهایی جایزه جیمز بیرد (James Beard) پیش رفته است، در رستوران خود به نام میلپا (Milpa)، تورتیاهایی از ماسای ذرت آبی درست می‌کند. در بروکلین، مت دیاز (Matt Diaz) در رستوران فور آل تینگز گود (For All Things Good) از ماسای تازه، کیسدیا (quesadillas- نوعی تاکو) درست می‌کند که با شکوفه‌های کدو حلوایی پر شده است.

در رستوران تاتمو (Tatemo) در هیوستون (Houston)، پنکیک‌های نرم و پفی ماسا در منوی صبحانه جای دارند. در سال ۲۰۲۵ میلادی، ماسا به بریتانیا نیز راه پیدا می‌کند؛ چراکه شرکت عمده مکس‌ترید (MexTrade) قصد دارد تورتیاهای جدید درست‌شده از ماسای نیکستامالیزه شده را به رستوران‌ها و فروشگاه‌ها عرضه کند.

پسته (Pistachio)

پسته که از مدت‌ها پیش، یکی از مواد اولیه محبوب در صنعت شکلات‌سازی بوده است، این روزها در انواع مختلف محصولات غذایی از سس پستو (pesto) گرفته تا کره استفاده می‌شود. فروشگاه ویت‌روز (Waitrose) گزارش کرده است که جست‌وجو برای این مغز، حدود ۱۹ درصد افزایش یافته است؛ همچنین، در لیست محصولات جدید، کروسان پرشده با پسته و تیرامیسو پسته‌ای به چشم می‌خورد. به‌صورت هم‌زمان، فروشگاه آلدی (Aldi) نیز برای کریسمس با پنه‌تونه (panettone - نان شیرینی ایتالیایی) پسته‌ای به این ترند جدید پیوسته است.
شیرینی ایتالیایی پنه‌تونه پسته‌ای

در کافی‌شاپ‌های مختلف ازجمله استارباکس (Starbucks)، لاته پسته سرو می‌شود. در سایر نقاط جهان، کافه پارادیسو (Caffe Paradiso) در بوستون، نوشیدنی پسته‌ای سرو می‌کند و در دبی، شکلات پسته‌ای کانت گت کناف ایت (Can’t Get Kanefeh It) از محصولات شکلات‌سازی فیکس دزرت (Fix Dessert Chocolatier) در سال ۲۰۲۴ به ترندی فراگیر بدل شده است.

جهت سفر به نقاط مختلف جهان می‌توانید، به صفحات خرید تور، بلیط هواپیما و رزرو هتل مراجعه کنید.

دیدگاه شما چیست؟