گردش و سفر

مقاصدی برای خوردن خوشمزه‌ ترین غذاهای جهان

  • 24 بهمن 1403

در این مطلب به سراغ جزیره‌ای می‌رویم که به‌عنوان منطقه خوراک‌شناسی برتر در اروپا شناخته شده است، سپس درمورد جاده‌های معروف یکی از ایالت‌های آمریکا صحبت می‌کنیم که پر از رستوران‌های محبوب هستند.

اگر به چشیدن طعم غذاهای ملت‌های مختلف علاقه دارید، بهتر است در سال ۲۰۲۵ به شهرهایی سفر کنید که در ادامه معرفی خواهیم کرد. طعم غذاهایی که در سفر می‌خوریم، تا مدت‌ها در ذهن ما می‌ماند. غذاهایی که می‌خوریم، خاطره جاهایی که رفته‌ایم و کارهایی که انجام داده‌ایم را برای ما زنده می‌کنند؛ مانند ماهی‌های ساردین تازه لیسبون، رامن‌هایی که در یکی از رستوران‌های داخل کوچه‌های توکیو سرو می‌شوند و گوشت سینه دودی که در غذاخوری‌های کنار جاده در تگزاس پخت می‌شوند. با چشیدن طعم غذاهای کشورهای مختلف، می‌توانیم با چیزی فراتر از جاذبه‌های گردشگری، آن مقاصد را بشناسیم و با فرهنگ و رفتار مردمی آشنا شویم که در آن شهرها زندگی می‌کنند.

در سال جدید میلادی، مانند گذشته، شاهد مسافران زیادی هستیم که برای امتحان کردن غذاهای متنوع به سفر می‌روند. در سال ۲۰۲۵ رستوران‌های جدید و غذاهای محبوب زیادی وجود دارند که گردشگران را به مقاصد مختلف جذب می‌کنند؛ برخی از این رستوران‌ها جایزه‌های خوبی هم دریافت کرده‌اند. در این مطلب مقاصدی را معرفی خواهیم کرد که با سر زدن به آن‌جا علاوه بر غذای خوب، حس خوب دریافت می‌کنید.

مقاصدی برای خوردن خوشمزه‌ترین غذاهای جهان:

۱. مکزیکو سیتی، کشور مکزیک (Mexico City, Mexico)

مکزیکو سیتی از گذشته میان علاقه‌مندان به غذاهای خوشمزه، معروف بوده است؛ ولی اگر با وجود شهرت غذاهای این شهر، هنوز انگیزه کافی برای سفر به آن پیدا نکرده‌اید، بهتر است به کتاب جدید راهنمای میشلن (Michelin Guide) سال ۲۰۲۴ نگاهی بیندازید‌. این کتاب براساس دستاوردهای سیستمی معتبر و بین‌المللی، نوشته و هرسال نسخه جدیدی از آن منتشر می‌شود. کارشناسان برای گردآوری این کتاب، رستوران‌های سراسر جهان را از نظر کیفیت و طعم غذا، مهارت آشپزی سرآشپز و نوآوری، بررسی می‌کنند و به آن‌ها ستاره می‌دهند. رستوران‌ها می‌توانند ۱، ۲ و ۳ ستاره بگیرند. هرچه تعداد ستاره‌های میشلن رستوران بیشتر باشد، رتبه آن بالاتر می‌رود.

اخیرا یکی از رستوران‌های مکزیک به نام تاکریا ال کالیفا دلئون (Taqueria El Califa De Leon) ۱ ستاره میشلن دریافت کرده است. این رستوران، محیطی ساده دارد، ولی زمانی که به آن‌جا می‌رسید، باید خودتان را برای انتظار طولانی آماده کنید؛ زیرا معمولا جمعیت زیادی از افراد برای چشیدن طعم تاکو گائونرا (Gaonera Taco) جلوی رستوران صف می‌کشند. این غذا با فیله نازک گاو، مقدار کمی نمک و اندکی آبلیمو درست می‌شود؛ در کتاب راهنمای میشلن از کلمه استثنائی برای توصیف این غذا استفاده شده است.

علاوه‌بر رستوران تاکریا ال کالیفا دلئون، تعدادی دیگر از رستوران‌های مکزیک در فهرست ۵۰ رستوران برتر میشلن قرار دارند؛ برخی از این رستوران‌ها عبارت‌اند از: کینتونیل (Quintonil)، پوجول (Pujol) و رُزتا (Rosetta). ‌همه این رستوران‌ها به دلیل ارائه غذاهایی که ترکیبی از نوآوری و آشپزی سنتی مکزیکی هستند، مورد ستایش قرار گرفته‌اند.

مکزیک

۲. سیسیل، ایتالیا (Sicily, Italy)

بسیاری از غذاهای ایتالیایی معروف هستند؛ برخی از مشهورترین غذاهای ایتالیایی شامل پاستا آلا نورما (Pasta Alla Norma)، کاپوناتا (Caponata)، کانولو (Cannolo) و پاستا با ماهی ساردین (Pasta Con Le Sarde) می‌شوند. این غذاهای مشهور باعث شده‌اند جزیره سیسیل به‌عنوان منطقه خوراک‌شناسی برتر اروپا در سال ۲۰۲۵ معرفی شود.

نکته قابل ستایش درمورد سیسیل، رویکرد پایداری است که این جزیره برای کشاورزی، حفظ گونه‌های جانوری و غذاهای سنتی ایتالیایی در پیش گرفته است. در طول سال، جشنواره‌های خوراک‌شناسی متعددی در سیسیل اجرا می‌شود و حداقل ماهی ۱ بار رویدادی مربوط به غذا در این جزیره برگزار می‌شود. همه این موارد باعث می‌شوند سال ۲۰۲۵ برای عاشقان غذا یکی از بهترین فرصت‌های سفر به سیسیل باشد. برخی از این رویدادها عبارت‌اند از:

  • جشنواره ماهی مرکب که در ماه مارس، اسفندماه، در بندر تاریخی دونالوکاتا (Donnalucata) برگزار می‌شود.
  • تور لوکس دور منطقه نوشیدنی‌سازی اتنا (Etna) با قطار در ماه آوریل، در فروردین یا اردیبهشت، اجرا خواهد شد.
  • جشن‌های مربوط به گرامی‌داشت طلای سبز (پسته) سیسیل در تابستان که فصل برداشت این محصول است.

سیسیل، ایتالیا

۳. کامبریا، بریتانیا (Cumbria, UK)

کامبریا یکی از شهرهایی است که همیشه به دلیل داشتن محصولات باکیفیت و مناظر خیره‌کننده، مسافران زیادی را جذب کرده است. این شهر به‌عنوان زادگاه سوسیس‌های معروف برند کامبرلند (Cumberland)، کارخانه‌های تولید نوشیدنی و پنیرهای خوشمزه شناخته می‌شود.

امسال می‌توانید حین سفر به کامبریا از مسیرهای جدیدی عبور کنید که مملو از رستوران‌هایی با غذاهای فوق‌العاده هستند. می‌توانید از جاده شهر کارلایل (Carlisle) شروع کنید. در این جاده، مناظر طبیعی زیبای منطقه لیک (Lake District) و سواحل کامبریا قابل مشاهده‌اند؛ همچنین رستوران‌هایی با غذاهای محلی، غذاخوری‌هایی که مواد اولیه را در زمین‌های کشاورزی خودشان تولید می‌کنند، رستوران‌های دارای ستاره میشلن و بسیاری دیگر از غذاخوری‌های معروف در این مسیر قرار دارند.

می‌توانید راهنماهای سفر به کامبریا را به‌صورت آنلاین پیدا کنید. این راهنماها توسط مراکز گردشگری رسمی یا سایت‌های فعال در این زمینه ارائه می‌شوند و شامل برنامه‌ریزی دقیقی برای سفر به شهرهای مختلف می‌شوند. راهنماهای جدیدی که منتشر شده‌اند، اطلاعاتی در مورد مسیرهای پیاده‌روی اطراف شهر، سفر بدون ایجاد تاثیر منفی روی محیط زیست، جابه‌جایی با وسایل حمل‌ونقل عمومی و اجاره دوچرخه‌های عادی و برقی ارائه می‌دهند.

کامبریا، بریتانیا

۴. آلاباما، ایالات متحده آمریکا (Alabama, USA)

اداره گردشگری آلاباما در ایالات متحده، مسیرهایی را مشخص کرده است که مانند راهنمایی برای سفر در این ایالت عمل می‌کنند. در بسیاری از این مسیرها، از کنار رستوران‌هایی عبور می‌کنید که غذاهایی خوشمزه سرو می‌کنند؛ برخی از این مسیرها از بقیه بهتر هستند و به‌عنوان راهنمای تور شخصی اطراف آلاباما عمل می‌کنند. با استفاده از این راهنماها به رستوران‌هایی کلاسیک می‌رسید. بسیاری از این رستوران‌ها چندین قرن قدمت دارند و در این مدت، توسط چند نسل از ۱ خانواده اداره شده‌اند. با سر زدن به این رستوران‌ها می‌توانید حین صرف غذا با تاریخچه مکان‌های مختلف آلاباما آشنا شوید.

یکی از بهترین راهنماهای سفر به آلاباما به مسافران پیشنهاد می‌دهد در مکان‌هایی مانند ساندویچ‌فروشی و پیشخوان نوشابه پین (Payne’s Sandwich Shop And Soda Fountain) در شهر اسکاتسبورو (Scottsboro) توقف کنند؛ این مکان در سال ۱۸۶۹ به‌عنوان داروخانه تاسیس شد و سپس تغییر کاربری داد. در‌حال‌حاضر در این رستوران پیشخوانی ۶ متری وجود دارد که برای سرو نوشابه از آن استفاده می‌شود.

یکی دیگر از رستوران‌های معروف آلاباما، هات‌داگ فروشی کریس (Chris’ Hotdogs) در شهر مونتگومری (Montgomery) است. این رستوران در خیابان تاریخی دکستر (Dexter Avenue) قرار دارد؛ یعنی همان مکانی که مارتین لوتر کینگ جونیور (Martin Luther King Jr)، یکی از معروف‌ترین پیشوایان جنبش حقوق مدنی، تصمیم گرفت به‌عنوان کشیش فعالیت کند و رزا پارک (Rosa Parks)، فعال حقوق مدنی، با بلند نشدن از روی صندلی اتوبوس اعتراض خود را نشان داد.

آلاباما، ایالات متحده آمریکا

۵. کیپ تاون، آفریقای جنوبی (Cape Town, South Africa)

آفریقای جنوبی امسال در مراسم جوایز جهانی آشپزی خوش درخشید؛ برای مثال یکی از شهرهای آفریقا جایزه شهر برتر را در زمینه آشپزی دریافت کرد؛ به همین دلیل کیپ تاون هم در رتبه‌بندی شهرهایی با غذاهای خوشمزه، جایگاه بهتری پیدا کرده است.

چند رستوران در کیپ تاون جوایز مختلفی دریافت کردند؛ مانند رستوران سالن (Salon) که جایزه بهترین رستوران جدید را برنده شد. این رستوران، به دلیل ارائه منویی از غذاهای بین‌المللی و سرو غذاهای کشورهایی چون ایتالیا، فیلیپین، مارسی و آفریقای جنوبی محبوبیت پیدا کرده است.

رستوران لا کلامب (La Colombe) کیپ تاون یکی از ۳ رستوران جدیدی است که امسال وارد فهرست ۵۰ رستوران برتر جهان در کتاب راهنمای میشلن شد. داورهای میشلن تحت‌تاثیر منوی ترکیبی سرآشپز این رستوران، جمیز گاگ (James Gaag)، قرار گرفتند. این منو متشکل از غذاهایی ترکیبی است که هرکدام از غذاها شامل ۸ تا ۱۰ بشقاب مختلف می‌شوند، در هر بشقاب هم غذایی مخصوص از نقاط مختلف جهان سرو می‌شود. با وجود تمام این دستاوردها، امسال کیپ تاون به یکی از جذاب‌ترین مقاصد برای علاقه‌مندان به غذا تبدیل شده است.

کیپ تاون، آفریقای جنوبی

۶. بوسان، کره جنوبی (Busan, South Korea)

بوسان، دومین شهر پرجنب‌وجوش کره جنوبی، به تازگی میان علاقه‌مندان به غذا محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این شهر شلوغ بندری با غذاهای دریایی تازه و محصولات محلی خود شناخته شده است و دکه‌های غذای خیابانی بسیار معروفی دارد. در‌حال‌حاضر با حضور سرآشپزهای جدید، کیفیت رستوران‌های بوسان ارتقا پیدا کرده است. صاحب رستوران پلت (Palate) و سرآشپز کیم جه هون (Kim Jae-Hoon) ازجمله افرادی هستند که روی کیفیت رستوران‌های شهر تاثیر خوبی گذاشته‌اند.

پیشرفت‌های بوسان در زمینه غذا باعث شده است توجه منتقدان جهانی هم به این شهر جلب شود‌؛ میشلن در سال ۲۰۲۴ راهنمای شهرهای سئول و بوسان را منتشر کرد و در این کتاب، بوسان را به دلیل داشتن فرهنگ گورمت (Gourmet Culture) ستایش کرد. فرهنگ گورمت، به جامعه‌ای نسبت داده می‌شود که در اغلب رستوران‌ها و غذاخوری‌های آن، غذاهای عالی، مواد اولیه باکیفیت و آشپزهای حرفه‌ای وجود دارد.

در کتاب میشلن در مورد ۴۳ رستوران در بوسان صحبت شده است، در این میان، ۳ رستوران ستاره دریافت کردند و به ۱۵ رستوران هم بیب گورماند (Bib Gourmand) اعطا شد. بیب گورماند، عنوانی است که به رستوران‌های باکیفیت داده می‌شود؛ این رستوران‌ها نسبت به رستوران‌های دارای ستاره میشلن، قیمت مناسب‌تری دارند. تمام این موارد نشان‌دهنده پیشرفت زیاد بوسان در زمینه ارائه غذا در رستوران‌ها است.

بوسان، کره جنوبی

۷. کرواسی (Croatia)

در‌حال‌حاضر کرواسی در بحبوحه رنسانس آشپزی است. سرآشپزهای این کشور برای آموزش به خارج از کشور می‌روند تا مهارت‌های خود را ارتقا دهند و وقتی به کشور خود باز می‌گردند، رستوران‌های خودشان را تاسیس می‌کنند و جانی تازه به غذاهای سنتی کشور خود می‌بخشند.

ماریو منداریچ (Mario Mandaric) میان سرآشپزهای کرواسی مثال خوبی محسوب می‌شود. او قبلا در رستوران فت داک (The Fat Duck) زیرنظر سرآشپز هستون بلومنتال (Heston Blumenthal) کار می‌کرد، اما بعد از مدتی به زاگرب برگشت و به‌عنوان سرآشپز رستوران نوئل (Noel) منصوب شد، این رستوران قبلا ستاره میشلن دریافت کرده بود. ماریو منداریچ در ماه اکتبر سال ۲۰۲۴، مهرماه سال ۱۴۰۳، رستوران خود را با نام بیسترو ۹۶ (Bistro 96) تاسیس کرد؛ در این رستوران، غذاها ترکیبی از دستورپخت فرانسوی و کراوسی هستند.

ایوانا اورم مارونیچ (Ivana Urem Marohnic)، از دیگر مثال‌ها است؛ وی بعد از آموزش در سانفرانسیسکو و استراسبورگ، در زاگرب نانوایی هنری کوریچا (Korica) را تاسیس کرد. رستوران آگی آمیکی (Agli Amici) نیز که در شهر بندری رووینی (Rovinj) و شبه جزیره تاریخی ایستریا (Istrian) قرار دارد، اولین رستوران کرواسی است که امسال ۲ ستاره میشلن دریافت کرد. در این رستوران، منوهایی از غذاهای ترکیبی دقیق ارائه می‌شود که هدف آن‌ها معرفی محصولات اولیه بومی کراوسی است.

حتی اگر رستوران‌های سطح بالای کرواسی را در نظر نگیریم، در سراسر این کشور مکان‌های متعددی برای تجربه طعم غذاهای کرواسی وجود دارد. یکی از این موارد، مسیر عسل گاکا (Gacka Honey Trail) است؛ در این مسیر، بازدیدکنندگان می‌توانند در منطقه بکر لیکا (Lika) و مزارع زنبورداری قدم بزنند و فرآیند تولید عسل را از نزدیک تماشا کنند.

کرواسی

۸. کاتالونیا، اسپانیا (Catalonia, Spain)

کاتالونیا امسال عنوان بهترین منطقه خوراک‌شناسی جهان در سال ۲۰۲۵ را کسب کرد؛ این بهانه‌ای است که رستوران‌ها و غذاخوری‌های مختلف این کشور را بررسی کنیم. غذاهای خوشمزه اسپانیا فقط محدود به شهر بارسلونا نمی‌شوند؛ برای مثال در دهکده کوچک سنت مارتی ساروکا (Sant Marti Sarroca) و در رستوران کاسا نوا (Casa Nova)، سرآشپزی به نام آندرس تورس (Andres Torres) کار می‌کند.

آندرس تورس منویی پیچیده با رویکرد دوست‌دار محیط‌زیست ارائه داده است. این موضوع باعث شد رستوران سرآشپز تورس، ۱ ستاره میشلن دریافت کند. اولر دل ماس (Oller Del Mas)، صاحب کازخانه ساخت نوشیدنی و رستوران باگز ۹۶۴ (Bages 964) با استفاده از مواد اولیه محلی و ارگانیک، در رستوران خود غذاهایی خوشمزه سرو می‌کند.

مشهورترین رستوران اسپانیا، رستوران (El Celler De Can Roca) در شهر تاریخی گیرونا (Girona) است. این رستوران، ۳ ستاره میشلن دارد و توسط برادران افسانه‌ای روکا (Roca)، یعنی جوان (Joan)، جوزپ (Josep) و جوردی (Jordi) راه‌اندازی شده است. این ۳ برادر به تازگی پروژه جدید خود را با نام اسپریت روکا (Esperit Roca) معرفی کرده‌اند. این پروژه جدید در قلعه‌ای کوهستانی به سبک معماری قرن نوزدهمی ساخته شده و ترکیبی از رستوران، هتل، کارخانه ساخت نوشیدنی، فضای خلاقیت و نمایشگاه دائمی است.

کاتالونیا، اسپانیا

دیدگاه شما چیست؟