شکم گردی

غذاهایی که باید در دبی امتحان کنید

  • 31 فروردین 1404

منوهای غذایی در دبی، درست مثل آسمان‌خراش‌هایش، دائم درحال تغییر و به‌روز شدن هستند. سرآشپزها پیوسته غذاهایی با طعم‌هایی جدید و حتی عجیب به منوها اضافه می‌کنند؛ منوهایی که تنوع فرهنگی و ملی را در دبی نشان می‌دهند.

دبی گرچه به رستوران‌های مجللش معروف است، مکان‌هایی هم برای سلیقه‌های ساده‌تر و بودجه‌های کمتر دارد؛ از غذاخوری‌های کوچک و دنج گرفته تا رستوران‌هایی که در راهنمای میشلن بیب گورمان (Michelin Bib Gourmand) قرار دارند. راهنمای میشلن (Michelin Guide) از معتبرترین مراجع ارزیابی رستوران‌ها و سرآشپزها در دنیا به شمار می‌رود؛ بیب گورمانBib) (Gourmand بخشی از این راهنما است که رستوران‌های با غذای خوب و قیمت مناسب را معرفی می‌کند.

غذاهای خاصی که باید در دبی امتحان کنید:

ساندویچ کاتسو واگیو در رستوران ژاپنی ریف کوشیاکی (Wagyu Katsu Sando in REIF Japanese Kushiyaki)

ریف کوشیاکی، رستورانی ژاپنی است که محیطی ساده و صمیمانه دارد. سرو غذاهایی خوش‌قیمت که به‌شکلی هنرمندانه زیرنظر سرآشپز ریف عثمان (Reif Othman) درست می‌شوند، موجب شده است که این رستوران محلی، برای ۳ سال پیاپی موفق به دریافت نشان «بیب گورمان» از راهنمای میشلن شود.

اگر به گوشت قرمز علاقه دارید، حتما باید ساندویچ کاتسو واگیو رستوران کوشیاکی را در دبی را امتحان کنید. در تهیه این ساندویچ، از فیله گاو واگیوی استرالیایی (Wagyu) استفاده می‌شود که از گران‌ترین گوشت‌های جهان به شمار می‌رود. روی فیله گوشت را با پودر سوخاری ذغالی پانکو (Charcoal Panko) می‌پوشانند و سپس، باتوجه‌به سفارش، گوشت را سرخ می‌کنند؛ درنهایت، این گوشت سرخ‌شده، در میان دو برش نان شیریِ تست‌شده سرو می‌شود.

هنر آشپزی ریف عثمان درنهایت وارد می‌شود؛ ساندویچ کاتسو واگیو، با یک لایه دیگر گوشت، سس تونکاتسوTonkatsu) (Sauce و ترکیبی از سس مایونز، عسل و خردل، تکمیل می‌شود تا طعمی غنی و متفاوت پیدا کند.

ساندویچ کاتسو واگیو. منبع عکس وبسایت The World

منبع عکس: وبسایت The World's 50 Best Restaurants. عکاس: نامشخص

رقاق یا رگاگ چیپس عمان در اللبیب (Chips Oman Regag in Al Labeeb Grocery)

اللبیب، خواروبارفروشی کوچکی در منطقه جمیرا سه و خیابان جمیرا است. جذاب‌ترین بخش این خواروبارفروشی، رقاق آن است؛ نانی نازک و شبیه به توموشی جنوبی‌های ایران که از آرد گندم و بدون مایه خمیر درست می‌شود.

راز جذابیت رقاق یا رگاگ اللبیب در مواد روی آن نهفته است؛ می‌توانید آن را با تخم‌مرغ، پنیر و اندکی سس فلفل یا «مهیاوه» (سس تخمیرشده ماهی) سفارش دهید. افزودن اختیاری چیپس عمان (Chips Oman)، نوعی چیپس سیب‌زمینیِ خردشده و پاشیده‌شده روی این نان، طعمی منحصربه‌فرد به آن می‌بخشد؛ البته، اگر از طعم‌های شیرین خوشتان می‌آید، می‌توانید رگاگتان را با شکلات نیز سفارش دهید.

رگاگ، خوراکی ساده و خوش‌مزه است که روی بشقابی کاغذی و یک‌بار مصرف سرو می‌شود؛ همچنین، ازطریق دریچه‌ای درون پنجره، به مشتری داده می‌شود و بهترین تجربه خوردن آن، همان‌جا روبه‌روی مغازه و ایستاده بر پیاده‌رو است.

رقاق چیپس. منبع عکس: اینستاگرام Streetfoodandcafe Uae. عکاس: نامشخص

منبع عکس: اینستاگرام Streetfoodandcafe Uae. عکاس: نامشخص

کنافه خشنا نابلسی در قنادی فراس الضیافه (Kunafa Kheshna Nabulsi in Feras Aldiyafa Sweets)

کنافه، از دسرهای محبوب عربی است. این دسر از پنیر ذوب‌شده‌ و خمیر فیلو (Filo) رنده‌شده روی آن درست می‌شود؛ درنهایت، آن را در شربتی شیرین غوطه‌ور می‌کنند یا شربت را روی آن می‌ریزند. کنافه در کشورهای عربی، به سبک‌های مختلفی تهیه می‌شود.

در قنادی فراس الضیافه، کنافه را به سبک فلسطینی درست می‌کنند که بافتی ترد و درعین‌حال لطیف دارد. در تهیه این نوع کنافه، از پنیر مخصوص نابلس (Nablus)، شهری در فلسطین، استفاده می‌شود و به همین علت نیز به کنافه نابلسی شهرت دارد. پنیر نابلس شور است؛ بنابراین، کنافه طعمی شور و شیرین پیدا می‌کند. در قنادی فراس الضیافه، کنافه طلایی‌رنگ را به قسمت‌هایی ضخیم تقسیم می‌کنند و به‌صورت تازه و داغ در سینی‌هایی بزرگ قرار می‌دهند.

کنافه خشنا. منبع عکس: وبسایت Ferassweets.ae، عکاس: نامشخص

منبع عکس: وبسایت Ferassweets.ae. عکاس: نامشخص

نان خاویار در رستوران اورفالی براز (Caviar bun in Orfali Bros)

رستوران اورفالی براز را سه برادر سوری اداره می‌کنند؛ غذاهای این رستوران، ادای احترامی است به ریشه‌ها و فرهنگ سوری توسط این سه برادر. این غذاخوری ساده و بی‌تکلف، با وجود آشپزخانه‌ای دوطبقه و باز، فضایی روشن و دل‌نشین دارد. این رستوران تابه‌حال جوایز متعددی دریافت کرده است و در سال جاری، نخستین ستاره میشلن خود را نیز دریافت کرده است؛ این ستاره، تعهد رستوران به کیفیت، نوآوری و خلق تجربه‌ای بی‌نظیر برای مهمانان را نشان می‌دهد.

غذای شاخص رستوران اورفالی براز، نان خاویاری است؛ لقمه‌ای کوچک از نانی لطیف و سبک که با خامه ترش پر می‌شود و با خاویار کالوگا (Kaluga Caviar) آن را تزیین می‌کنند. کالوگا، خاویاری خوش‌طعم با دانه‌های درشت و بافتی کره‌ای است که مزه‌ای شبیه بلوگا (Beluga Caviar)، گران‌ترین خاویار جهان، دارد.

نان خاویار. منبع عکس: اینستاگرام Chertiu. عکاس: نامشخص

منبع عکس: اینستاگرام Chertiu. عکاس: نامشخص

نان خاویار در رستوران اورفالی براز فوق‌العاده است و باید آن را امتحان کنید؛ اما حتما برای دسر نیز جا بگذارید. کیک پسته حلبی، دسری است که پیشنهاد می‌کنیم امتحان کنید؛ این دسر ادای دینی است به شهر حلب سوریه، زادگاه این سه برادر. این کیک از ترکیب مغز پسته و خامه هم‌زده درست می‌شود که بافتی نرم و مرطوب به آن می‌دهد. پس‌از پخت، مربای تمشک و مغز پسته خردشده روی آن می‌ریزند.

رول دارچین در شیرینی فروشی بکرای (Cinnamon Roll in Bkry)

رویکرد نوآورانه کمیل رشید (Kameel Rasyid)، سرآشپز اصلی نانوایی بکرای، طرف‌داران بسیاری برای او به‌همراه داشته است؛ به‌طوری‌که در تمام روزهای هفته، صف‌هایی طولانی برای نشستن در این نانوایی شکل می‌گیرد. این نانوایی در مرکز هنری و فرهنگی السرکال اونیو (Alserkal Avenue) قرار دارد.

تمامی محصولات نانوایی بکرای به‌صورت خانگی تهیه می‌شوند؛ از مرباها و خامه‌ها گرفته تا آرد مورد نیاز که در همان مغازه آسیاب می‌شود. کروسان‌های گرم و هزارلایه این نانوایی با شکلات تانزانیایی (Tanzanian Chocolate) یا خمیر میسو کاراملی‌شده (Caramelised Miso Paste) پر می‌شوند. شکلات تانزانیایی، طعمی تلخ به کروسان می‌دهد؛ اما شوری و لطافت میسو با شیرینی کارامل، طعمی متفاوت و پیچیده را خلق می‌کند.

رول دارچین.منبع عکس: اینستاگرام Vibez_dxb_. عکاس: نامشخص

منبع عکس: اینستاگرام Vibez_dxb_. عکاس: نامشخص

بی‌شک ستاره واقعی منوی بکرای، رول دارچینی تهیه‌شده با آرد چاودار (Rye-Flour) است؛ آرد چاودار که طعمی نسبتا تلخ دارد، بافتی متراکم و مرطوب به رول‌ها می‌دهد؛ خمیر تهیه‌شده از این آرد، با کره، شکر قهوه‌ای و دارچین پر می‌شود. پس‌از پخت، این شیرینی خوش‌عطر را با پنیر خامه‌ای، گردو و پوست پرتقال رنده‌شده تزیین می‌کنند.

کاروولویلاس در رستوران آواتارا (Karuvelvilas in Avatara)

رستوران آواتارا، رستورانی هندی است که فقط غذاهای گیاهی سرو می‌کند. این رستوران به‌واسطه استفاده‌های مدرن و خلاقانه‌اش از سبزیجات، موفق به دریافت ستاره میشلن شده است؛ این امر، یعنی آواتارا از بهترین رستوران‌های با قیمت‌ مناسب در دبی است که می‌توانید به آن سر بزنید.

همه مواد اولیه مورد استفاده در رستوران آواتارا، محلی هستند. منوی این رستوران نیز به‌شکلی فصلی تنظیم می‌شود و غذاها، متناسب با سبزیجات موجود در هر فصل تهیه می‌شوند. منوی آواتارا شما را به سفری با طعم غذا در سراسر هند می‌برد.

غذای هندی. منبع عکس: اینستاگرام Avatara.ae. عکاس: نامشخص

منبع عکس: اینستاگرام Avatara.ae. عکاس: نامشخص

در میان غذاهای رستوران آواتارا، کاروولویلاس یا خربزه‌ی تلخ (Bitter Gourd) پیشنهادی شاخص است. این سبزی که به‌ندرت در منوی رستوران‌ها دیده می‌شود، در اینجا با روغن حیوانی گی (Ghee) برشته می‌شود و کنار بستنی انبه ایتالیایی و دوسا (Dosa) سرو می‌شود. دوسا نوعی پنکیک محسوب می‌شود؛ دوسای کاروولویلاس، از مخلوط آرد برنج و عدس تهیه می‌شود و توری شکل است.

دیدگاه شما چیست؟