اخبار خارجی

یک جمجمه دایناسور به موزه آمریکا اهدا شد

  • 27 آذر 1404

جمجمه‌ای ۱.۷ میلیون دلاری از یک دایناسور به مجموعه «موزه ملی تاریخ طبیعی مؤسسه اسمیتسونین» در ایالات متحده آمریکا افزوده شد.

این موزه در آستانه سال نو میلادی هدیه‌ای ارزشمند از سوی اریک و وندی اشمیت (Wendy Susan ) دریافت می‌کند؛ جمجمه‌ای متعلق به دایناسور «پاکی‌سفالوسورس». این اثر شاخص از ۲۲ تا ۲۸ دسامبر ۲۰۲۵ (برابر با یکم تا هفتم دی‌ماه) برای بازدید عموم به نمایش گذاشته خواهد شد.

زوج اشمیت این جمجمه را در ماه ژوئیه سال جاری از حراجی «ساتبیز» خریداری کردند. قیمت برآوردشده این فسیل ۱.۲ میلیون دلار بود، اما در نهایت با رقم ۱.۷ میلیون دلار به فروش رسید. بر اساس اطلاعیه منتشرشده از سوی مؤسسه اسمیتسونین، این جمجمه در سال‌های آینده به بخشی از نمایشگاه دائمی موزه ملی تاریخ طبیعی واشنگتن دی‌سی تبدیل خواهد شد.

طبق اعلام این موزه، قدمت این جمجمه به حدود ۶۶ تا ۷۲ میلیون سال پیش بازمی‌گردد و در زمینی شخصی در ایالت داکوتای جنوبی کشف شده است؛ محوطه‌ای که بیش از یک سال است توجه دیرینه‌شناسان را به خود جلب کرده و کاوش‌ها در آن همچنان ادامه دارد.

فسیل‌های به‌جامانده از دایناسور پاکی‌سفالوسورس نسبتا نادر هستند و یافتن یک جمجمه سالم از این گونه، اهمیت علمی بسیار بالایی دارد. از همین رو، این نمونه موجود در مؤسسه اسمیتسونین جایگاهی ویژه پیدا کرده است.

اهدای این جمجمه در حالی صورت گرفته که سال گذشته «کن گریفین»، خیرخواه دیگری، اسکلت یک دایناسور استگوسور (Stegosaurus ) به نام «اپکس» را به موزه تاریخ طبیعی آمریکا امانت داد. گریفین این اسکلت را نیز از حراجی ساتبیز و با قیمت ۴۴ میلیون دلار خریداری کرده بود؛ رقمی که رکورد گران‌ترین فسیل دایناسور فروخته‌شده در یک حراجی را شکست.

با این حال، خرید و فروش بقایای ماقبل تاریخ همواره با انتقادهایی همراه بوده است. بسیاری از دیرینه‌شناسان به تجاری‌سازی این آثار علمی و تبدیل آن‌ها به کالاهای لوکس اعتراض دارند.

مطالب پر بازدید

زیباترین ایستگاه های قطار اروپا

برخی از ایستگاه‌های قطار اروپا علاوه بر مراکز حمل‌ونقل، به عنوان جاذبه‌های گردشگری و مراکز فرهنگی هم شناخته می‌شوند. در این مطلب با تعدادی از زیباترین ایستگاه‌های قطار اروپا آشنا خواهید شد.

9 اردیبهشت 1404

بهترین جنگل های شمالی ایران

جنگل‌های شمال ایران با پوشش گیاهی متراکم، درختان سرسبز و منظره‌های چشم‌نواز، زیباترین جلوه‌های طبیعی کشور به شمار می‌آیند. این جنگل‌ها با آ‌ب‌و‌هوای معتدل و طبیعت بکر، هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کنند.

18 اردیبهشت 1404

در آنکارا کجا غذای خیابانی بخوریم؟

آنکارا، پایتخت زیبا و پرجنب‌وجوش ترکیه، با غذاهای خیابانی متنوع و لذیذی که دارد، بهترین مکان برای چشیدن طعم غذاهای اصیل ترکی محسوب می‌شود. در این مطلب با بهترین رستوران‌ها و غذاهای خیابانی آنکارا آشنا خواهید شد.

31 خرداد 1404

گران ترین مقاصد سفر جهان

سفر به گران ترین مقاصد جهان، تجربه‌ای لوکس و فراموش‌نشدنی را برای اغلب مسافران رقم می‌زند. در چنین سفری گردشگران می‌توانند بدون دغدغه در تفریحاتی لاکچری شرکت و در بهترین هتل های دنیا اقامت کنند.

14 اردیبهشت 1404

دیدگاه شما چیست؟