فصل جدیدی در همکاریهای گردشگری خوراک میان ایران و ترکیه آغاز شده است و این میتواند الگوی منطقهای مناسبی در زمینه توسعه گردشگری خوراک و صنایع خلاق غذایی باشد.
میز تخصصی گردشگری خوراک، ذیل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با همکاری بخش خصوصی و مشارکت حوزه گاسترونومی کشور ترکیه، اقدام به برگزاری رویداد اولین اجلاس توسعه گاسترونومی (غذاشناسی) ایران و ترکیه با حضور جمعی از فعالان تخصصی این حوزه کرد.
در نشست انجامشده که انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور نیز حضور داشت، سخنرانهای متعددی به ایراد سخنرانی پرداختند. زهرا لاریجانی، کارشناس مسئول گردشگری خوراک وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در رویداد اولین اجلاس توسعه گاسترونومی ایران و ترکیه با اشاره به اینکه غذا صرفا خوراک نیست و روایت فرهنگی به شمار میآید، گفت:
خوراک، پل ارتباطی میان ملتهاست و زبان بیکلامی است که میتواند در خدمت توسعه پایدار، دیپلماسی فرهنگی و صنعت گردشگری قرار گیرد.
کارشناس مسئول گردشگری خوراک وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود:
ایران و ترکیه، دو تمدن بزرگ با تنوع غذایی گسترده و میراث گرانبهای آشپزی در آستانه همکاریهایی هستند که میتواند الگوی منطقهای در توسعه گردشگری خوراک و صنایع خلاق غذایی باشد.
لاریجانی در گفتههایش سه محور شامل مستندسازی و پژوهش علمی در حوزه گاسترونومی ملی و منطقهای، توسعه همکاریهای آموزشی، دانشگاهی و کارآفرینی میان ایران و ترکیه، ایجاد شبکههای نوآوری و بازاریابی گردشگری خوراک با محوریت جوامع محلی را الزامی عنوان کرد.
کارشناس مسئول گردشگری خوراک در راستای تحقق بخشیدن به محورهای مذکور پیشنهاد کرد مرکز مطالعات گاسترونومی مشترک ایران و ترکیه با همکاری دانشگاههای دو کشور راهاندازی شود. همچنین مسیرهای گردشگری خوراک منطقهای طراحی شوند و از ظرفیت جشنوارهها، رسانهها و آشپزان مردمی برای جهانیسازی برند غذایی دو کشور بهره بگیریم.
دیدگاه شما چیست؟