شکم گردی

بهترین پنیرهای ترکیه که باید امتحان کنید

  • 22 اردیبهشت 1404

پنیرهای ترکیه‌ از مهم‌ترین بخش‌های غذاهای ترکی و میز صبحانه هستند؛ پنیرهایی لذیذی که حتما باید در سفر به ترکیه آن‌ها را امتحان کنید.

پنیرهای ترکیه‌ یکی از اصلی‌ترین بخش‌های فرهنگ غذایی این کشورند و بخش مهم غذاهای ترکی و میز صبحانه بیشتر افراد در ترکیه محسوب می‌شوند؛ حتی بسیاری از مردم این کشور پنیر را به شکل‌هایی مختلف برای وعده غذایی ناهار یا شام صرف می‌کنند.

در ترکیه بیش از ۱۹۰ نوع پنیر وجود دارد و پنیر هر منطقه بخشی از فرهنگ غذایی آن منطقه محسوب می‌شود. این پنیرها طعم و ویژگی‌هایی خاص دارند و نشان‌دهنده جغرافیا، تاریخ و سنت‌های محلی مردم ترکیه‌اند؛ همچنین پنیرهای ترکی در وعده‌های غذایی مختلف به‌ویژه صبحانه و تهیه انواع دسر استفاده می‌شوند و مصرف آن‌ها در ترکیه بسیار متداول است.

از مشهورترین پنیرهای ترکیه می‌توان به پنیر تولوم، پنیر دیل، پنیر میهالیچ، پنیر بایاز، پنیر هاتای و پنیر لور اشاره کرد. اگر می‌خواهید به ترکیه سفر کنید، آشنایی با طعم متفاوت و جذاب این پنیرها را از دست ندهید.

در ادامه ۶ نوع از بهترین پنیرهای معروف ترکیه‌ را معرفی می‌کنیم:

بهترین پنیرهای ترکی:

پنیر تولوم (Tulum Peyniri)

پنیر تولوم یکی از پنیرهای ترکی محبوب است و از شیر بز و اغلب در مناطق کوهستانی ترکیه تولید می‌شود. از انواع معروف آن می‌توان به پنیر تولوم ازمیر (Izmir) و تولوم ارزینجان (Erzincan) اشاره کرد. پنیر تولوم به نام‌هایی مانند پنیر مشکی، پنیر پوستی و پنیر خیکی نیز معروف است و دو نوع خشک و آب‌نمکی دارد. این پنیر درون کیسه‌ای از جنس پوست بز به نام «تولوم» فراوری و نگهداری می‌شود و به ‌همین دلیل به این نام مشهور است.

رنگ پنیر تولوم سفید و بافت آن خامه‌ای است. طعم این پنیر نیز از ملایم و کمی شیرین تا قوی و کمی تلخ متغیر است. پیشنهاد می‌کنیم این پنیر را با روغن زیتون و همراه میوه و سبزی‌های تازه بخورید. جالب است بدانید پنیر تولوم به‌دلیل رطوبت بالا و قابلیت ذوب عالی، در انواع صبحانه‌ها و غذاهای ترکی همچون بورک، پیده، پاستا و سالاد کاربرد دارد و ماندگاری آن نیز طولانی است.

پنیر تولوم

alt text

منبع عکس:‌ وب‌سایت Tasteatlas.com. عکاس:‌ نامشخص

۲. پنیر دیل (Dil)

پنیر دیل یکی از پنیرهای سنتی ترکیه است و از شیر گاو و در شهرهایی مثل بورسا (Bursa) و بیلجیک (Bilecik) تهیه می‌شود. این پنیر بافتی مشابه پنیر موزارلا (Mozzarella) دارد و سفید و رشته‌ای است؛ حتی هنگام ذوب، رشته‌ای و کشسانی‌تر هم می‌شود. پنیر دیل کاربرد چندانی در پیتزاهای ترکی ندارد و به‌جای آن از پنیر کاشار استفاده می‌‌شود؛ همچنین این پنیر اغلب برای وعده صبحانه و به‌صورت تازه مصرف می‌شود.

طعم پنیر دیل، شیری، ملایم، کمی شیرین و کمی شور است؛ همچنین این پنیر به‌‌شکل قالب‌های مستطیلی بزرگ فروخته می‌شود؛ اما می‌توان آن را در تکه‌های کوچک‌تر نیز خرید. ازآنجاکه تکه‌های کوچک پنیر دیل شبیه زبان‌اند، این پنیر دیل نام دارد که به ترکی یعنی زبان. نوع بافته‌شده پنیر دیل نیز با نام ارگو (Orgu peynir) شناخته می‌شود.

پنیر دیل

alt text

منبع عکس:‌ وب‌سایت Tasteatlas.com. عکاس:‌ نامشخص

۳. پنیر میهالیچ (Mihalic peyniri)

پنیر میهالیچ یکی از پنیرهای قدیمی ترکیه است و قدمت آن به دوران امپراتوری عثمانی بازمی‌گردد. نام این پنیر از نام قدیم منشا تولید آن، یعنی شهر کاراجه‌بی (Karacebey) گرفته شده است؛ به‌علاوه اکنون پنیر میهالیچ از پنیرهای سنتی منطقه مرمره (Marmara) محسوب می‌شود و به‌دلیل طعم و ساختار خاصش معروف است.

پنیر میهالیچ در قدیم از شیر خام گوسفند تهیه می‌شد؛ اما درحال‌حاضر به‌دلیل کمبود شیر گوسفند، از شیر گاو یا ترکیبی از شیر گوسفند، بز و گاو تهیه می‌شود. این پنیر در آب نمک فراوری می‌شود تا بافتی سفت و کمی الاستیکی پیدا کند. در مرحله بعد، نمک‌سود و خشک و به‌صورت توپی یا ورقه‌ای عرضه می‌شود.

با گذر زمان بافت پنیر میهالیچ ترد، باز و دانه‌دانه می‌شود؛ همچنین این پنیر طعمی شور دارد و برای مصرف در غذاهای محلی و وعده صبحانه مناسب است.

پنیر میهالیچ

alt text

منبع عکس:‌ وب‌سایت Tasteatlas.com. عکاس:‌ نامشخص

۴.پنیر بایاز (Beyaz Peynir)

پنیر بایاز یا پنیر سفید پنیری نیمه‌نرم است و از شیر غیرپاستوریزه گوسفند، گاو یا بز تهیه می‌شود. بهترین نمونه‌ این پنیر در اولین شهر تولیدکننده آن یعنی ازین (Ezine) در استان چاناک‌قلعه (Canakkale) و به‌صورت وسیع‌تر در منطقه تریس (Thrace) عرضه می‌شود.

پنیر بایاز کاملا سفید است و طعمی ترش و شور و بافتی ترد و دانه‌دانه دارد؛ همچنین شبیه پنیر فتا یونانی در آب‌نمک نگهداری می‌شود و گاهی بیش از ۶ ماه ماندگاری دارد.

پنیر بایاز به‌صورت ورقه‌ای یا قالبی فروخته می‌شود و در انواع شیرینی‌، غذاها و سالادهای ترکی کاربرد دارد. این پنیر یکی از اصلی‌ترین پنیرهایی است که در صبحانه‌های ترکی و در وعده‌های شام‌ استفاده می‌شود. مصرف پنیر بایاز در تابستان با هندوانه و خربزه بسیار پرطرفدار است.

پنیر بایاز

alt text

منبع عکس:‌ وب‌سایت Tasteatlas.com. عکاس:‌ نامشخص

۵. پنیر هاتای (Hatay Peyniri)

پنیر هاتای یا پنیر کونفه (Kunefe Peyniri) در استان هاتای ترکیه تولید می‌شود و بافتی کرمی، نرم و کش‌دار دارد. این پنیر از شیر خام بز، گاو یا ترکیبی از هر دو تولید می‌شود و رنگ آن سفید یا زرد روشن و طعم آن ملایم و بدون نمک است.

پنیر هاتای برای تهیه دسرهای شیرین به‌ویژه دسر مشهور و محلی کونفه آنتاکیه (Antakya Kunefe) استفاده می‌شود؛ به‌علاوه این پنیر به‌عنوان ماده پرکننده بورک و روی غذاهایی همچون پاستا و پیده کاربرد دارد.

 پنیر هاتای

alt text

منبع عکس:‌ وب‌سایت Hataysepeti.com. عکاس:‌ نامشخص

۶. پنیر لور (Lor)

پنیر لور پنیر ترکی سفیدی است که از باقی‌مانده‌های لخته‌های شیر پس از گرفتن دَلَمه تهیه می‌شود. بافت این پنیر بسیار خشک و ترد است و درصورت گرم شدن چندان تغییر نمی‌کند. پنیر لور، نمک و چربی کم و پروتئین زیادی دارد؛ به ‌همین دلیل خوراکی محبوبی میان بسیاری از بدن‌سازان و افرادی با رژیم غذایی سالم است.

معمولا پنیر لور به‌تنهایی مصرف نمی‌شود؛ بلکه می‌توان آن را با سبزی‌ها و ادویه‌های مختلف ترکیب و برای صبحانه مصرف کرد؛ همچنین این پنیر طعمی ملایم به غذاهایی همچون بورک و گوزلمه (Gozleme) می‌دهد.

پنیر لور

alt text

منبع عکس: ‌وب‌سایت Tasteatlas.com. عکاس:‌ نامشخص

دیدگاه شما چیست؟