یکشنبه، ۲۸ بهمنماه ۱۴۰۳ با روز جهانی نهنگ و روز بادامدرختی مصادف شده است. در ادامه این مطلب از مجله گردشگری بوکینگ، قصد داریم بهصورت مفصل، به بررسی این رویدادها بپردازیم.
رویدادهای ۲۸ بهمن ۱۴۰۳:
روز جهانی نهنگ
در تقویم جهانی، سومین یکشنبه ماه فوریه میلادی، به روز جهانی نهنگ (World Whale Day) اختصاص پیدا کرده است. در سال ۱۹۸۰ میلادی، گرگ کافمن (Greg Kauffman)، بنیانگذار موسسه نهنگهای اقیانوس آرام (Pacific Whale Foundation)، برای اولینبار پیشنهاد نامگذاری این روز را بهعنوان روز جهانی نهنگ مطرح کرد. هدف از نامگذاری این روز بهعنوان روز جهانی نهنگ، جلبتوجه فعالان محیطزیست و عموم مردم به این گونه در خطر انقراض بود. هرساله در این روز، این موسسه و سایر موسسههای فعال محیطزیست، به تشریح اهمیت حفظ این گونه جانوری و تاثیر آن در محیطزیست میپردازند.

منبع عکس: وبسایت American Cetacean Society. عکاس: نامشخص
دلیل اصلی گرگ کافمن برای نامگذاری این روز بهعنوان روز جهانی نهنگ، این بود که در قرنهای گذشته، شکار نهنگها با هدف دستیابی به گوشت، چربی و روغن آنها رواج یافت؛ همچنین، از قرن شانزدهم میلادی به بعد، شکار این حیوانات به صنعت بسیار بزرگی تبدیل شد. در قرن شانزدهم و بعداز آن، این صنعت بهقدری بزرگ شد که برخی از شکارچیان، با هدف تامین محصولات مرتبط به این حیوان در سطح انبوه، برای شکار نهنگها از مواد منفجره استفاده میکردند.
در سال ۱۹۶۶ میلادی، محققان دریافتند که درصورت ادامه این روند، ممکن است نهنگها منقرض شوند؛ ازاینرو، دولتها اقدامات جدیای را برای حمایت از این حیوانات و جلوگیری از انقراض آنها آغاز کردند.
در سال ۱۹۷۰ میلادی، نهنگها در لیست گونههای در خطر انقراض قرار گرفتند و اقدامات برای حفظ این گونه جانوری، جدیتر شد. در سال ۱۹۷۱ میلادی، پویشی با نام «نهنگها را نجات دهید» آغاز شد و تلاش شد که اطلاعرسانی درباره این گونه در خطر انقراض، بیشازپیش انجام شود. در راستای این اهداف، در سال ۱۹۸۰ سومین یکشنبه ماه فوریه، بهعنوان روز جهانی نهنگ انتخاب شد. در دهههای اخیر، فعالیتها درزمینه حفظ این گونه جانوری موفق بوده است و امروز، شرایط زیستی این حیوانات، نسبت به دهه ۱۹۶۰ میلادی، بهبود یافته است.
جالب است بدانید که حفظ نهنگها از خطر انقراض، نهتنها ازنظر حفظ این گونه جانوری جذاب درخور اهمیت است، که در تنظیم چرخه طبیعت و حفظ نظم محیطزیست نیز بسیار مهم است. نهنگها بهصورت مداوم، کربن را در بدن خود ذخیره میکنند؛ ازایننظر، موجودات مهم و کلیدیای در اکوسیستم دریایی به شمار میآیند و انقراض آنها میتواند نظم این چرخه را بر هم بزند. نهنگها حیوانات باهوش و جذابی هستند که محققان با بررسی زندگی آنها، به نکات جالب دیگری نیز دست یافتهاند. در ادامه، قصد داریم چند نکته جالب درباره نهنگها را بررسی کنیم.
- جالب است بدانید که نهنگهای گوژپشت، تنها چند ماه از سال را غذا میخورند و میتوانند با چربیای که در این مدتزمان جذب کردهاند، بدون نیاز به غذا، فرایند هفتماهه مهاجرت خود از مناطق گرمسیری به قطب جنوب را به پایان برسانند.
- نهنگها موجودات بسیار باهوشی هستند و دانشمندان بر این باورند که این حیوانات، احساساتی شبیه به احساسات انسانها دارند.
- نهنگها با تولید صدا و آهنگهایی که در دامنه شنوایی انسان نیستند، با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
روز بادام درختی
روز شانزدهم فوریه، برابر با بیستوهشتم بهمنماه، بهعنوان روز بادام درختی (Almond Day) به ثبت رسیده است. بادامدرختی از مفیدترین و خوشطعمترین انواع آجیلها و سرشار از ویتامین E، منیزیم و فیبر است. هدف از نامگذاری این روز بهعنوان روز بادام درختی، این است که مردم، بیشتر با خواص بادام آشنا شوند و میزان مصرف این خوراکی مقوی و مفید را افزایش دهند.

منبع عکس: وبسایت Health. عکاس: نامشخص
اگر بخواهیم مزه و طعم بادامدرختی را بررسی کنیم، باید اشاره کنیم که بادام، هم بهتنهایی، هم وقتی بهعنوان بخشی از میانوعده، دسر یا شیرینی به کار میرود، خوشمزه و خوشطعم است؛ همچنین، بسیاری از افراد، این خوراکی را بهعنوان میانوعده محبوب خود معرفی میکنند.
برخی از پزشکان پیشنهاد میکنند که استفاده از حدود ۴۵ گرم بادامدرختی بهصورت روزانه، میتواند برای سلامت قلب مفید باشد؛ البته، توجه کنید که این توصیه، برای افرادی مناسب است که چربی و کلسترول خونشان در سطح مناسبی قرار دارد و رژیم غذایی کمچربی دارند؛ البته، این توصیه همچنان در حد پیشنهاد باقی مانده است و هنوز به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نرسیده است.
برخی از کارشناسان تغذیه پیشنهاد میدهند که اگر دوست دارید در مدتزمان کوتاهی وزن خود را کاهش دهید، بادامدرختی میل کنید. مصرف بادامدرختی، برای چند ساعت حس سیری را به افراد منتقل میکند و باعث جلوگیری از ضعف و گرسنگی میشود. ایجاد چنین وضعیتی باعث میشود تا افراد، کمتر از قبل احساس گرسنگی کنند و بین وعدههای غذایی، کمتر ریزهخواری کنند. علاوهبر این فواید، بهدلیل برخورداری از ویتامین E، از بادامدرختی بهشکل گستردهای در تهیه و تولید محصولات مراقبت پوستی نیز استفاده میشود؛ همچنین، میتوانید با استفاده از این محصولات، وضعیت پوست صورت و بدن خود را بهبود ببخشید.
بادامدرختی بهطورکلی، خوراکی مفید و خوشطعمی است که مصرف آن، نهتنها لذتبخش است، بلکه فواید پرشماری برای سلامتی بدن دارد. روز ۲۸ بهمنماه، روز بادام درختی است و بهانه خوبی است تا بیشتر به فواید این خوراکی جذاب اهمیت دهید؛ همچنین، حضور آن را در سبد غذایی خود و خانوادهتان پررنگتر کنید.
دیدگاه شما چیست؟