روزشمار

روزشمار؛ ۲۵ خرداد ماه ۱۴۰۴

  • 25 خرداد 1404

یکشنبه، ۲۵ خرداد ماه ۱۴۰۴، با رویدادهای روز ملی گل و گیاه، روز پدر، روز عکاسی از طبیعت و روز لابستر مصادف شده است. در ادامه، هریک از این رویدادها را به‌صورت مفصل بررسی می‌کنیم.

رویدادهای ۲۵ خرداد ۱۴۰۴: 

روز ملی گل و گیاه

در سال ۱۳۸۴، به درخواست اتحادیه گل و گیاه کشور و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ۲۵ خرداد ماه به‌عنوان «روز ملی گل و گیاه» نام‌گذاری شد. این روز، فرصت مناسبی است تا جایگاه ویژه گل و گیاه در طبیعت و محیط پیرامون انسان‌ها را به خود یادآوری کنیم و بیش‌ازپیش به فضای سبز اطراف خود اهمیت دهیم.

گل آفتابگردان. منبع عکس: وبسایت Thespruce. عکاس: نامشخص

alt text

منبع عکس: وبسایت Thespruce. عکاس: نامشخص

گل‌ها و گیاهان از زیباترین مخلوقات پروردگارند که نقشی اساسی در زیست انسان‌ها ایفا می‌کنند. همچنین، گل‌ها همواره نقش مهمی در ابراز احساسات و عواطف انسانی ایفا کرده‌اند؛ از نام گل در ادبیات فارسی به‌عنوان نمادی از عشق و لطافت گرفته تا هدیه‌دادن آن به معشوق. نکته جالب در مورد گل و گیاه آن است که اغلب کشورها در سراسر جهان، یک یا چند گونه گل و گیاه را به‌عنوان نماد گیاهی کشور خود انتخاب می‌کنند.

گل رز و گل نیلوفر ازجمله گیاهانی است که در خاک ایران رشد می‌کند و به‌عنوان نماد گیاهی ایران شناخته می‌شود. از دیگر نمونه‌های انتخاب گل و گیاه به‌عنوان نماد گیاهی کشورها می‌توانیم به گل ارکیده (Cattleya Orchid) در برزیل، آکاسیای طلایی (Acacia Pycmamtha) در استرالیا و گل شقایق (Red Poppy) در بلژیک اشاره کنیم.

روز ملی گل و گیاه، فرصت مغتنمی است تا مردم و دولت بیشتر از قبل به ظرفیت‌های اقتصادی پرورش گل و گیاه در ایران بپردازند. خاک حاصلخیز بسیاری از نقاط کشور، به‌ویژه استان‌های شمالی ایران، برای رونق صنعت پرورش گل و گیاه بسیار مناسب است؛ همچنین، توجه به این صنعت می‌تواند به پویایی اقتصاد کشورمان کمک کند. علاوه‌بر اقدامات انجام‌شده در سطح کشوری، در اقدامی فردی می‌توانید در این روز گل جدیدی بخرید یا به گلدان‌های فعلی خود رسیدگی کنید.  

روز پدر

در تقویم رسمی آمریکا، روز پانزدهم ژوئن برابر با ۲۵ خردادماه به‌عنوان روز پدر (Father’s Day) نام‌گذاری شده است. تاریخچه نام‌گذاری این روز به اوایل قرن بیستم میلادی بازمی‌گردد و هدف از نام‌گذاری این روز، گرامیداشت پدران و نقش آن‌ها در زندگی خانواده‌ها است.

پدر و کودک. منبع عکس: وبسایت Brighthorizons. عکاس: نامشخص

alt text

منبع عکس: وبسایت Brighthorizons. عکاس: نامشخص

در برخی از منابع نوشته شده است که اولین بار، ایده تجلیل از پدرها در ذهن سونورا اسمارت داد (Sonora Smart Dodd)، زنی در شهر اسپوکین (Spokane)، شکل گرفت؛ او با الهام‌ گرفتن از نامه تجلیل از مادران که در سال ۱۹۰۹ میلادی منتشر شده بود، تصمیم گرفت از پدر خود و به‌طور کلی پدران جامعه تجلیل کند. پدر او، ویلیام جکسون اسمارت (William Jackson Smart)، کهنه‌سرباز آمریکایی بود که پس از درگذشت همسرش، عمر خود را صرف سرپرستی از ۶ فرزند خود کرد.

با اقدامات قابل‌توجه خانم اسمارت، اولین روز پدر در تاریخ ۱۹ ژوئن ۱۹۱۰ میلادی در اسپوکن جشن گرفته شد. بعدها براساس وضعیت ویژه اقتصادی که به‌دلیل خرید کادوهای مردانه همچون کت‌وشلوار و کراوات در این روز به وجود آمد، رئیس‌جمهور ریچارد نیکسون (President Richard Nixon) این روز را وارد تقویم آمریکا کرد.

بیست و پنجم خردادماه، روز پدر، فرصت خوبی است تا از پدران خود به‌دلیل نقش مهمی که در زندگی‌تان داشته‌اند، تجلیل و تشکر کنید و با خریدن کادو یا انجام فعالیت‌های موردعلاقه آن‌ها، روز متفاوتی را برای آن‌ها رقم بزنید.

روز عکاسی از طبیعت

فرصت زندگی در طبیعتی زیبا و جذاب که پر از شگفتی‌ است، هدیه بی‌بدیلی از جانب پروردگار است که باید به‌شکل شایسته‌ای از آن استفاده کنیم. البته به‌دلیل محدودیت‌های مالی و زمانی، فرصت بازدید از همه شگفتی‌های طبیعت را نداریم؛ به همین دلیل، ثبت تصاویر می‌تواند به ما کمک کند تا بیشتر با طبیعت آشنا شویم.

روز عکاسی از طبیعت. منبع عکس: skillshare. عکاس: نامشخص

alt text

منبع عکس: وبسایت skillshare. عکاس: نامشخص

بیست‌ و پنجم خردادماه برابر با پانزدهم ژوئن به‌عنوان روز عکاسی از طبیعت (Nature Photography Day) نام‌گذاری شده است. هدف از نام‌گذاری این روز، تشویق افراد به ثبت تصاویر زیبا از طبیعت پیرامون خود است. پیشینه روز جهانی عکاسی از طبیعت به سال ۲۰۰۶ میلادی باز می‌گردد.

در سال ۲۰۰۶ میلادی، انجمن عکاسی طبیعت آمریکا شمالی (NANPA) روز پانزدهم ژوئن را به‌عنوان روز جهانی عکاسی از طبیعت نام‌گذاری کرد. این انجمن در سال ۱۹۹۴ میلادی توسط ۱۰۰ عکاس تاسیس شد؛ هدف این افراد، گسترش صنعت عکاسی از طبیعت و رعایت حق کپی آثار عکاسان بود.

اگر با دیدگاهی تخصصی به موضوع عکاسی از طبیعت نگاه کنیم، درمی‌یابیم که عکاسی از طبیعت، هیچ محدودیتی ندارد و می‌تواند تجربه جذاب و هیجان‌انگیزی برای همه افراد باشد. برای مثال، عکاس می‌تواند با استفاده از لنز ماکرو، جزئیات کوچک طبیعت مانند حرکت حشرات را ثبت کند یا با عکاسی استاندارد، چشم‌انداز زیبایی از طبیعت را به ثبت برساند. پس، اگر کمی از خلاقیت خود را به کار بگیرید، می‌توانید با سلیقه و دیدگاه ویژه خود از طبیعت بی‌نظیر اطراف عکاسی کنید و اثری منحصربه‌فرد بیافرینید.

اگر به عکاسی از پدیده‌های جذاب طبیعت علاقه‌مندید، روز عکاسی از طبیعت، فرصت خوبی است تا اولین گام را در این مسیر بردارید. کافی است همین حالا دوربین عکاسی یا گوشی هوشمند خود را در دست بگیرید و به نزدیک‌ترین ساحل، پارک جنگلی، کویر یا کوهستان سر بزنید و عکس‌های زیبا ثبت کنید.

روز لابستر

همان‌طور که می‌دانید، غذاهای دریایی مانند سایر غذاهایی که از گوشت مرغ یا گوسفند تهیه می‌شود، محبوبیت عمومی ندارد و بسیاری از افراد، تابه‌حال این غذاها را امتحان نکرده‌اند. در فهرست غذاهایی دریایی که افراد زیادی آن‌ها را نچشیده‌اند، قطعا لابستر رتبه اول را دارد؛ بنابراین، روز لابستر (National Lobster Day) فرصت خوبی برای امتحان‌کردن و چشیدن طعم این غذا است.

لابستر. منبع عکس: وبسایت livelytable. عکاس: نامشخص

alt text

منبع عکس: وبسایت livelytable. عکاس: نامشخص

برای اولین بار در تاریخ، در سال ۲۰۱۴ میلادی، روز پانزدهم ژوئن برابر با بیست و پنجم خردادماه توسط سناتور انگس کینگ (Angus King) و سناتور سوزان کالینز (Susan Collins) به‌عنوان روز لابستر نام‌گذاری شد. هدف از نام‌گذاری این روز، ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای دریایی به‌ویژه لابستر بود. به‌مناسبت این روز، در ادامه چند نکته جالب در مورد زندگی لابسترها (خرچنگ‌ها) را بیان می‌کنیم:

  • لابسترها عمری طولانی دارند و درصورتی‌که شکار نشوند، می‌توانند حدود ۵۰ سال در طبیعت زندگی کنند.
  • لابسترها (خرچنگ‌ها) همه‌چیزخوارند و علاوه‌بر گیاهان، برخی از موجودات اقیانوس را می‌بلعند.
  • لابسترها پس از پوست‌اندازی، پوست قبلی خود را می‌خورند.
  • شکار خرچنگ‌ها از ماهی‌ها و میگوها دشوارتر است. ماهیگیران برای صید خرچنگ‌ها از تورهای ویژه‌ای استفاده می‌کنند.
  • امروزه، لابستر در اغلب رستوران‌های مشهور جهان به‌عنوان غذایی لوکس و گران‌قیمت سرو می‌شود؛ درصورتی‌که در قرن هجدهم میلادی، این غذا جزو غذاهای مرسوم در طبقات کمتربرخوردار جامعه بوده است.

دیدگاه شما چیست؟