سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، برابر با ۱۳ مه ۲۰۲۵، مصادف با روز بینالمللی دفتر مدیریت پروژه، روز جهانی حمص، روز جهانی کوکتل و روز پای سیب است. در ادامه هر مناسبت را جداگانه توضیح میدهیم.
رویدادهای ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴:
روز بین المللی دفتر مدیریت پروژه
دفترهای مدیریت پروژه (PMO) در تمام سازمانها از مهمترین ارکان محسوب میشوند و اعضای آنها وظایف مهمی بر عهده دارند. این افراد با تعریف استانداردها، ارائه ساختارهای اجرایی و همچنین هماهنگی میان تیمها کمک میکنند تا سازمانها در زودترین زمان و به بهترین شکل به اهداف مدنظر خود دست یابند. روز بینالمللی دفتر مدیریت پروژه، که هرساله در نخستین سهشنبه ماه مه برگزار میشود، با هدف قدردانی از تلاشهای کمتر دیدهشده این افراد نامگذاری شده است.
از اولین باری که روز دفتر مدیریت پروژه جشن گرفته شد سالهای زیادی نمیگذرد. ایده این روز برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ مطرح شد و یک سال بعد تمام سازمانها و شرکتهای بزرگ جهان برای قدردانی از زحمتهای گروه مدیریت پروژه با این ایده همراه شدند.
منبع عکس: وبسایت Media.licdn.com
روز جهانی حمص
حمص (Hummus) غذایی شرقی بر پایه نخود است؛ اما طرفداران این غذا به کشورهای شرقی محدود نمیشوند. آوازه این غذای ساده و پرخاصیت سالها است از آسیا گذشته و به کشورهای اروپایی و آمریکایی هم رسیده است. گفته میشود حمص ریشهای مصری دارد؛ اما مردم بسیاری از کشورهای عربی مانند سوریها و لبنانیها و همچنین مردم ترکیه سعی میکنند اعتبار این غذا را به خودشان ارتباط دهند. واقعیت این است که تفاوتی ندارد چه کسی برای اولین بار حمص را ابداع کرده؛ این مهم است که این غذای خوشطعم و منحصربهفرد امروزه تمام دنیا را شیفته خود کرده است؛ تاآنجاکه ۱۳ مه را روز جهانی حمص نامیدهاند.
منبع عکس: وبسایت Yedikardesler.com. عکاس: نامشخص
دستور اولیه حمص در طول سالها ثابت مانده است. ترکیبات حمص شامل نخود، ارده، روغن زیتون، آب لیمو و سیر است. محبویت این غذا تنها بهدلیل طعم خاص آن نیست؛ بلکه حجم بالای فیبر، مواد مغذی و ویتامینهای موجود در آن بر میزان محبوبیت این غذا بسیار موثر است. هر وعده حمص، مقدار فراوانی پروتئین، منیزیم، منگنز، آهن و روی بدن شما را تامین میکند.
روز جهانی کوکتل
در دنیای امروز ما کوکتلها (Cocktails) نوشیدنیهایی معمولی نیستند؛ بلکه نمادی از مهمانیهای شاد و دورهمیهای دوستانهاند. این نوشیدنیهای خوشرنگ و جذاب از ترکیب الکل با آبمیوها، شربتها و گیاهان معطر درست میشوند. انتخاب روز ۱۳ مه در تقویم جهانی بهعنوان روز کوکتل بهانهای است تا مردم دنیا برای نوشیدن یک لیوان نوشیدنی گوارا لحظاتی خوش را کنار دوستان خود سپری کنند. این روز همچنین برای بارتندرها، خالقان این نوشیدنیهای متنوع، روزی مهم است.
منبع عکس: وبسایت Oasis.ca. عکاس: نامشخص
روز پای سیب
امروزه در همه جای دنیا پای سیب (Apple Pie) یکی از محبوبترین شیرینیها شناخته میشود. محبوبیت این شیرینی تاحدی است که در تقویم جهانی، روز ۱۳ مه را به آن اختصاص دادهاند. اگر شما هم از طرفداران این پای لذیذ و خوشعطرید فراموش نکنید در روز جهانی پای سیب، خودتان را به یک برش پای سیب تازه دعوت کنید.
منبع عکس: وبسایت Marthastewart.com. عکاس: Rachel Marek
درحالحاضر پای سیب شیرینی و دسری بینالمللی محسوب میشود؛ اما بیشتر مواقع آن را دسری آمریکایی معرفی میکنند؛ بااینحال اولین دستور تهیه پای سیب در قرن ۱۴ در انگلستان منتشر شد. در این دستور علاوهبر سیب از موادی مانند زنجبیل، کشمش و گلابی هم استفاده میشد. بعدها این شیرینی خوشطعم به نقاط دیگر دنیا راه یافت و دستورهای مختلفی از آن به وجود آمد؛ برای مثال فرانسویها با استفاده از سیب کاراملی در تهیه این دسر انقلاب به پا کردند؛ اما باید بپذیریم مردم هیچ جای دنیا بهاندازه آمریکاییها شیفته پای سیب نشدند.
اگر هنوز فکر میکنید پای سیب شیرینی معمولی است سخت در اشتباهید. زمان جنگ جهانی دوم، پای سیب نماد عشق زنانه و گرمابخشی به خانه بود و برای سربازان آمریکایی حکم امید به زندگی را داشت؛ بهطوریکه سربازان با افتخار اعلام میکردند برای مادر و پای سیب میجنگند.
دیدگاه شما چیست؟