روزشمار

روزشمار؛ ۶ اسفند ماه ۱۴۰۴

  • 6 اسفند 1403

دوشنبه، ۶ اسفندماه ۱۴۰۴، مصادف با رویداد روز جهانی بارمن است. در ادامه، این رویداد را معرفی می‌کنیم.

هر سال در روز جهانی بارتندر در تاریخ ۶ اسفند (۲۴ فوریه)، مراسمی در گوشه‌وکنار جهان برگزار می‌شود. این روز، فرصتی است برای قدردانی از بارمنی، که از قدیمی‌ترین حرفه‌های جهان است. این تاریخ، هم‌زمان با سالگرد تاسیس انجمن بین‌المللی بارتندرها (The International Bartenders Association- IBA) در ۲۴ فوریه ۱۹۵۱ میلادی است. این انجمن، با هدف ارتقا استانداردهای حرفه‌ای و ایجاد ارتباط بین بارتندرها شکل گرفت؛ البته، روز جهانی بارمن به‌طور رسمی، از سال ۲۰۱۸ میلادی به‌عنوان روز جهانی شناخته شد.

روز جهانی بارمن، برای یادآوری و گرامی‌داشت مهارت‌ها و خلاقیت‌های افرادی است که در تهیه و سرو نوشیدنی‌ها نقش دارند و تجربه‌ای لذت‌بخش را برای مشتریان فراهم می‌کنند. تاریخچه بارتندری به تمدن‌های باستانی یونان و روم بازمی‌گردد، جایی که صاحبان کافه‌ها، نوشیدنی‌های خود را تولید و به مسافران و بازرگانان عرضه می‌کردند. در تمدن‌های یونان و روم، مکان‌هایی به نام کاپلیا (Kapeleia) وجود داشت که نوشیدنی‌های مختلفی را به مشتریان عرضه می‌کردند؛ اغلب طبقه کارگر از این مکان‌ها استفاده می‌کردند و نخبگان ترجیح می‌دادند در اجتماعات خصوصی‌ای به نام سمپوزیا (Symposia) نوشیدنی میل کنند.

در دوران یونان و روم باستان، افرادی که مسئول تهیه و سرو نوشیدنی‌ها بودند، نقش مهمی در جامعه داشتند و به‌عنوان پیشگامان اولیه حرفه بارتندری شناخته می‌شدند. با گذر زمان، این حرفه تکامل یافت و به‌شکل امروزی بارتندری تبدیل شد.

تاریخچه روز جهانی بارمن. منبع عکس: Nationaltoday. عکاس. نامشخص

منبع عکس: وبسایت Nationaltoday. عکاس: نامشخص

در قرن نوزدهم میلادی، جری توماس (Jerry Thomas)، معروف به پدر بارتندری، با خلق نوشیدنی‌های ویژه به شهرت رسید. او در دوران جوانی، حرفه بارتندری را در نیو هیون (New Haven) در ایالت کنتیکت (Connecticut) آغاز کرد و سپس، در جریان تب طلای کالیفرنیا به این ایالت سفر کرد. توماس به‌خاطر سبک نمایشی و خلاقانه‌اش در تهیه نوشیدنی‌ها شهرت داشت و اغلب از تکنیک‌های جذاب و تزیینات مفصل برای تحت‌تاثیر قرار دادن مشتری‌ها استفاده می‌کرد.

در سال ۱۸۶۲ میلادی، جری توماس، نخستین راهنمای بارتندر (The Bartender's Guide) را منتشر کرد که اولین کتاب جامع درباره تهیه نوشیدنی‌ها در ایالات متحده محسوب می‌شود. این کتاب شامل دستورالعمل‌های نوشیدنی‌های مختلف، ازجمله برخی از نوشیدنی‌های خلاقانه خود توماس بود و اصول تهیه بسیاری از نوشیدنی‌های شناخته‌شده امروزی را نیز تدوین کرد.

توماس در طول زندگی حرفه‌ای خود، در شهرهای مختلفی مانند سانفرانسیسکو، نیواورلئان و نیویورک کار کرد و درنهایت، در سال ۱۸۸۵ میلادی در سن ۵۵ سالگی درگذشت. میراث او همچنان در دنیای میکسولوژی (Mixology - دانش ترکیب مواد در صنعت نوشیدنی‌ها) زنده است و بسیاری از بارتندرها از کارهای او الهام می‌گیرند.

در روز جهانی بارمن، بسیاری از کافه‌ها و رستوران‌ها نوشیدنی‌های جدیدی را معرفی می‌کنند تا خلاقیت بارتندرهای خود را به نمایش بگذارند و مشتریان را به تجربه‌های جدیدی دعوت کنند؛ علاوه‌بر این، برخی از کافه‌ها در این روز، تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه‌ای ارائه می‌دهند تا مشتریان را تشویق به قدردانی از بارتندرها کنند. در روز جهانی بارمن، در نقاط مختلف جهان، مسابقه‌های مختلفی با این مضمون برگزار می‌شود و بسیاری از افراد فعال در این حرفه گرد هم جمع می‌شوند.

دیدگاه شما چیست؟