قیمت نهایی حج ۱۴۰۵ اعلام شد

دسته بندی
اخبار داخلی
نویسنده
تحریریه بوکینگ
تاریخ ایجاد
زمان مطالعه
قیمت نهایی حج ۱۴۰۵ اعلام شد

رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که هزینه نهایی حج تمتع ۱۴۰۵ حدود ۳۵۵ میلیون تومان تعیین شده است. ثبت‌نام قطعی کاروان‌ها از ۱۵ آذر آغاز می‌شود و اعزام زائران از اوایل اردیبهشت سال آینده انجام خواهد شد.

علیرضا رشیدیان گفت: 

زائران از زمان آغاز ثبت‌نام، چهار روز فرصت دارند کاروان خود را انتخاب کنند.

رشیدیان با اشاره به واریز حدود ۲۰۰ میلیون تومان در مرحله پیش‌ثبت‌نام، توضیح داد که با وجود تلاش برای جلوگیری از افزایش هزینه‌ها، به دلیل تورم و کاهش ارزش پول ملی، متوسط هزینه نهایی حج به حدود ۳۵۵ میلیون تومان رسیده است. به گفته او، هزینه هر زائر در عربستان حدود چهار هزار دلار است، در حالی که زائران برخی کشورهای همسایه بیش از شش هزار دلار می‌پردازند.

رشیدیان تأکید کرد زائران پس از ثبت‌نام باید ظرف ۴۸ ساعت مدارک خود را تحویل کاروان دهند و یک هفته فرصت دارند مابه‌التفاوت هزینه را پرداخت کنند. سهمیه در نظر گرفته‌شده برای حج ۱۴۰۵ نیز ۸۶ هزار و ۷۰۰ نفر شامل زائران و عوامل اجرایی است و برای این دوره ۵۰۰ کاروان تدارک دیده شده است. او همچنین از مذاکره با عربستان برای افزایش سهمیه ایران خبر داد و یادآور شد که در حال حاضر ۸۴۰ هزار نفر در نوبت اعزام قرار دارند.

طبق اعلام رئیس سازمان حج و زیارت، اعزام‌ها از دهه اول اردیبهشت آغاز و تا دهه پایانی خرداد ادامه خواهد داشت. همچنین ۲۳ ایستگاه پروازی برای انتقال زائران در نظر گرفته شده و ۶۰ درصد آن‌ها ابتدا وارد مدینه می‌شوند. برخی نیز پس از انجام مناسک، از طریق فرودگاه طائف وارد عربستان خواهند شد.

پروازهای رفت از حدود هفتم اردیبهشت و پروازهای بازگشت از ۱۱ تا ۲۶ خرداد (مصادف با اول محرم) انجام می‌شود و برنامه‌ریزی شده که همه زائران پیش از آغاز ماه محرم به کشور بازگردند. همچنین مدت زمان برنامه رفت ۲۵ روز و برنامه برگشت ۱۶ روز اعلام شده است.

رشیدیان با اشاره به محدودیت‌های پروازی و تحریم‌ها گفت که به دلیل ممنوعیت ورود برخی شرکت‌های هواپیمایی ایرانی به عربستان، در حج آینده ایران‌ایر و شرکت سعودی «ناس» جابه‌جایی زائران را انجام می‌دهند.

رشیدیان از تلاش‌ها برای کاهش مدت سفر حج به حدود ۸ تا ۹ روز خبر داد و تحقق آن را وابسته به تأمین هواپیما و مجوزهای پروازی دانست.

رشیدیان درباره تأمین ارز نیز توضیح داد که هر سال همزمان با آغاز ثبت‌نام، مذاکرات با دولت انجام می‌شود و ارز مورد نیاز در همان مرحله ابتدایی تثبیت می‌گردد. طبق مقررات عربستان، تا اول ماه رجب باید حساب‌ها شارژ شود تا هزینه‌های اسکان، تغذیه و خدمات پرداخت شود.

رشیدیان درباره مراسم برائت از مشرکین نیز گفت: 

این مراسم بخشی از مناسک حج است و آن را صرفا اقدامی سیاسی نمی‌دانند. این مراسم همچون سال‌های گذشته در عرفات و در چادر ویژه مربوط به این برنامه برگزار خواهد شد و عربستان اعلام کرده برگزاری مراسم در محل اسکان زائران هر کشور مانعی ندارد.

منابع

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید