آغاز اقدام‌ های میدانی برای نجات تالاب فارس

دسته بندی
اخبار داخلی
نویسنده
تحریریه بوکینگ
تاریخ ایجاد
زمان مطالعه
 آغاز اقدام‌ های میدانی برای نجات تالاب فارس

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست اعلام کرد که نقشه راه احیای تالاب ارژن فارس تکمیل شده و همکاری مشترک میان سازمان محیط‌زیست و سازمان زمین‌شناسی برای اجرای برنامه‌های علمی و میدانی آغاز شده است.

آرزو اشرفی‌زاده، مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت:

آغاز همکاری میان دستگاه‌های ذی‌ربط برای نجات تالاب ارژن در استان فارس، در چارچوب رویکرد علمی و عملی دولت چهاردهم برای حل چالش‌های کشور و ارتقای وضعیت محیط‌زیست کلید خورد.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست توضیح داد:

این همکاری با هدف تدوین و اجرای برنامه‌های علمی، یکپارچه و کاربردی برای تامین نیاز آبی تالاب، به‌ عنوان بخشی از نقشه راه احیای تالاب ارژن و با مشارکت سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان زمین‌شناسی آغاز شده است.

اشرفی‌زاده افزود:

این اقدام نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای جایگزینی مدیریت یکپارچه و هماهنگ به‌جای رویکردهای جزیره‌ای گذشته است، در همین راستا و پس از برگزاری نشست‌های ملی بین معاونت محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان محیط زیست و مدیران ارشد سازمان زمین‌شناسی کشور، برنامه بازدید میدانی از منطقه در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد:

این بازدید میدانی که با حضور مدیرکل و کارشناسان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور، کارشناسان دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط‌زیست فارس انجام شد، تمامی راهکارهای عملی برای احیای تالاب بررسی و شرایط هیدرولوژیک، زمین‌شناختی و اکولوژیک منطقه مورد ارزیابی قرار گرفت تا امکان تامین بخش قابل‌توجهی از نیاز آبی تالاب فراهم شود.

با تکمیل نقشه راه، امید می‌رود شرایط زیست‌محیطی تالاب ارژن بهبود یابد و میزان تهدیدها و تعرض‌های وارده بر این تالاب ارزشمند کاهش چشمگیری پیدا کند.

تالاب ارژن با وسعتی حدود ۴٬۳۰۰ هکتار در شرق کازرون و در محدوده منطقه حفاظت‌شده ارژن - پریشان قرار دارد. این تالاب در فهرست کنوانسیون رامسر ثبت شده و همراه با تالاب پریشان از سوی یونسکو به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره شناخته می‌شود. با این حال، در سال‌های اخیر توسعه ناپایدار، برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و خشکسالی‌های طولانی‌مدت، این تالاب را با بحران‌های جدی مواجه کرده است.

منابع

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید